Trump: Preşedinţii ar trebui să aibă imunitate şi dacă sunt infractori

Share

Aceasta nu mai este o simplă prostie, din partea lui Donald Trump. Declaraţia demonstrează că ştie ce face.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că președinții ar trebui să aibă imunitate deplină în fața legii, chiar și atunci când comit infracțiuni, în funcție.

Trump: Preşedinţii ar trebui să aibă imunitate şi dacă sunt infractori

Trump a făcut declarațiile în așteptarea verdictului la apelul pe care l-a depus în dosarul în care este acuzat că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020.

„Chiar și situații «în care s-a depășit limita» ar trebui să fie sub umbrela imunității depline” a spus Trump, într-un mesaj scris cu majuscule pe rețeaua sa, Truth Social.

„Un președinte al Statelor Unite ar trebuie să aibă imunitate deplină, fără de care ar fi imposibil pentru el sau ea să funcționeze în mod corect”, a scris Trump.

Citeşte şi: Trump a spus Ursulei von der Leyen că nu va ajuta Europa la un atac rusesc

Fostul președinte încearcă să-și folosească situația juridică dificilă, pentru a-și mobiliza electoratul, în alegerile preliminare republicane, în cadrul cărora a obținut o primă victorie importantă, săptămâna trecută, în statul Iowa, primul din circuitul preliminarelor (caucus).

Trump a reluat și opinia sa, conform căreia puterea absolută a autorității prezidențiale îl protejează și după plecarea din funcție – o susținere care a generat temeri printre adversarii și criticii săi, înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

Citeşte şi: Trump: Războiul Civil American putea fi soluționat prin negocieri

În fapt, Trump descrie felul în care funcționează autoritatea într-o dictatură – unde nu există nici un fel de responsabilitate a demnitarilor și nici forme de a-i trage la răspundere, atunci când acționează ilegal, conform Digi24.

O comisie federală de apel a exprimat scepticism, săptămâna trecută, cu privire la susținerile lui Trump despre imunitatea perpetuă a președinților și a luat în vedere ipoteza conform căreia un președinte în funcție ar vinde grațieri sau și-ar asasina rivalii politici.

Share