Victor Pițurcă va fi audiat de procurorii militari, în dosarul măștilor achiziționate pentru MApN

Share

Fostul selecționer al Naționalei, Victor Pițurcă, ar urma să fie chemat pentru declarații, de către procurorii militari, într-un dosar în care au avut loc deja percheziții, dar și primele audieri.

Surse judiciare au mărturisit că antrenorul va fi chestionat în legătură cu derularea unui contract de achiziție, privind o cantitate însemnată de măști, de către Ministerul Apărării Naționale.

În anul 2020, in perioada stării de urgență, șeful direcției medicale MAPN, generalul D.P., s-a ocupat de operațiunea de achiziționare a măștilor.

De aici începe o poveste interesantă, în care generalul D.P. i-a trasat sarcină șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MAPN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale, cu precădere măști, întrucât MAPN nu dispunea de sumele respective.

Astfel că șeful farmaciilor ar fi intrat în legătură cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti, pentru a le intermedia relația cu o firmă din China.

După ce au găsit furnizor chinez prin italieni, generalii MAPN și-au dat seama că nu au fonduri suficiente, astfel că au apelat la colegul lor de la CSA Steaua, Victor Pițurcă.

Acesta ar fi finanțat întreaga operațiune, prin firma administrată de fiul său, Alexandru Pițurcă (SC PAV GREEN ENERGY SRL), aceasta fiind cea care a plătit transportul măștilor.

Procurorii spun că banii au fost virați de PAV GREEN ENERGY, către o altă companie, ALLODIUM SA (front al forțelor aeriene din Ucraina).

La rândul său, ALLODIUM SA a achitat către FA Ukraine – avionul de transport fiind din flota militară ucraineană -, dar și echipamentele medicale, către firma din CHINA SICHUAN LINGTONG INTELLIGENCE ENVIRONMENTAL PROTECTION INDUSTRY CO LTD.

Ulterior, echipamentele militare au fost livrate de chinezi, către firma HELIOS, deținută de Neacșu Vasile, apropiat de fostul selecționer, iar de la HELIOS au fost livrate la MApN.

Întreaga schemă i-a făcut pe procurorii militari să intre pe firul afacerii. Ei investighează acum posibile fapte de corupție, comise de către generalii MAPN, dar și fapte de evaziune fiscală.

Share