Vasile Dîncu anunţă referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand

Share

După ce PSD şi-a pus poliţiştii prieteni probabil să renumere voturile de la alegerile din Sectorul 1, partidul fost unic se pregăteşte pentru următorul pas.

Scopul este unul pur politic: rezultatele alegerilor din septembrie anul trecut nu mai pot fi schimbate nicicum.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a anunțat că PSD intenționează să convoace un referendum, pentru demiterea lui Clotilde Armand, după ce Antena 3 și RTV au susținut că numărătoarea efectuată de polițiști arată că Tudorache a câștigat alegerile în Sectorul 1.
„Organizația București, cu Gabriela Firea ca șef al ei, sunt pregătiți să protesteze mult mai consistent în acest sens și noi o să căutăm soluții să se refacă alegerile acolo”, a declarat Dîncu.
„Aici avem o lege proastă, după părerea mea. Chiar dacă un primar este instalat prin fraudă, în legea noastră se spune că nu e posibil să-l mai schimbi, să faci alegeri anticipate.
Noi o să insistăm aici, inclusiv în schimbarea legislației, pentru că este nefiresc ca cineva care a fraudat un proces electoral, după aceea cineva să rămână, să facă uzufructul acestei funcții.
Organizația București, cu Gabriela Firea ca șef al ei, sunt pregătiți să protesteze mult mai consistent, în acest sen,s și noi o să căutăm soluții, să se refacă alegerile acolo.
Cred că singurul lucru corect este ca să se refacă alegerile. Spun unii juriști că se pot găsi soluții ca, din punct de vedere juridic, să se anuleze alegerile respective.
(…) Cred că am putea, o să studiem la partid dacă nu putem să adunăm semnături pentru un referendum de demitere a primarului. O să studiem și această posibilitate, la sfârșitul acestei săptămâni, când avem o ședință cu toți președinții de organizații. Cu siguranță, și acest subiect va fi discutat”, a declarat Dîncu, la Gold FM, într-un interviu acordat lui Cozmin Gușă.
Guşă este membru PSD la organizaţia Sector 1, unde preşedintele este Dan Tudorache, fost primar PSD la Sectorul 1.
Share