TVR nu-i mai prelungeşte contractul lui Cristache “România5”

Share

Vremurile când Ionuţ Cristache dănţuia antenist peste Televiziunea Română, spre disperare profesioniştilor de acolo, se apropie de final.

Principalele motive enumerate de reprezetanţii TVR au fost: audienţa emisiunii România 9, concurenţa cu alte canale ale trustului şi capacitatea formatului emisiunii de a creşte audienţele din prime time ale postului TVR 1.

Răspunsurile TVR vin după ce Ionuţ Cristache a fost mutat, cu emisiunea România 9, de la ora 21.00, la ora 17.00, după cum Paginademedia.ro şi după ce jurnalistul a povestit cum ar fi fost anunţat de decizie.

„Politica de programe este atributul factorilor de decizie ai canalului TVR 1, dar şi ai întregii corporaţii. În acest sens, hotărârea a fost luată şi asumată de Comitetul Director al SRTv.

Asemenea decizii sunt complexe şi ţin de analiza şi evaluarea unui întreg ansamblu de factori şi circumstanţe”, spun cei de la TVR.

„Formatul programului România9 este unul de tip talk show. Acest gen de program nu este conceput doar pentru un anumit segment orar”, continuă reprezentaţii TVR.

De asemenea, ei susţin că decizia de a muta emisiunea aparţine Comitetului Director şi nu Ramonei Săseanu, şeful interimar al TVR. Un răspuns care vine după ce Ionuţ Cristache a povestit că a fost sunat de directorul interimar al TVR 1, Eduard Dârvariu, care i-a comunicat că “aşa a vrut doamna (Săseanu)”.

Share