CTP, despre stiripesurse.ro: „Proputinist, prodragnist, proşoşocist si antieuropean pe faţă”

Share

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a făcut o caracterizare sintetică a website-ului stiripesurse.ro, deţinut de Iosif Buble.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu demontează o manipulare grosolană a site-ului stiripesurse.ro, deținut de Iosif Buble și Diana Tușa (deputat PSD). El a afirmă că acest site este „proputinist, prodragnist, proşoşocist și antieuropean pe față”.

CTP a citit o știre pe site-ul lui Buble, care avea titlul „Ultima oră. Clotilde Armand a fost dusă la poliție”. În realitatea, Clotilde Armand s-a suit în mașîna Primăriei și a fost dusă astfel la Poliție, pentru a depune plângere penale față de hărțuielile la care este supusă.

„Pe lângă plângerea penală către Parchet, împotriva Romprest, dna Armand face și plângeri la Poliție, pentru agresiunile la care este supusă. Este dreptul domniei sale.

Ar putea să reclame și manipularea pestilențială, pe care o întreprind împotriva ei posturile RTV și A3 – dar unde? În calitate de cercetător al propagandei și manipulării, rețîn însă ca exemplu de manual nu un moment tv, ci o ‘știre pe surse’, produsă de site-ul atașat celor două televiziuni, proputinist, prodragnist, prososocist și antieuropean pe față:

‘Ultima oră. Clotilde Armand a fost dusă la poliție’. Așa arată titlul zisei ‘știri’. Dedesubt scrie: ‘Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost dusă, cu o mașînă a instituției, marți seară, la o secție de poliție din București. Armand este la secția 1 de poliție pentru a depune o plângere, după ultimele evenimente în care a deținut rolul principal’.

Vă mai amintiți Radio Erevan, din vremea regimului comunist: ‘Răspundem ascultătorilor că, da, este adevărat, numai că nu era tanc, ci bicicletă, și nu i s-a luat, ci i s-a dat’? Iată-l renăscut în această formă sinistră. Deci, faptul că dna Armand s-a transportat pe sine la Poliție, ca să depună plângere pentru amenințări și atacuri la adresa ei, înseamnă, e clar, că a fost ridicată de Poliție, pentru vreo fărădelege, potrivit titlului ‘știrii’! Care conține și sintagma ‘Ultima oră’, menită să întărească prin urgență și exceptionalitate senzația de adevăr al arestării dnei Armand.

E posibil să întorci pe dos un fapt sub ochii publicului și să i-l vârî pe gât? Nu numai că se poate, dar e și recomandabil, în manipularea masei: cu cât e mai grosolană contrafacerea, cu atât va fi înghițită mai cu poftă, de un anume gen de înși. Ei selectează automat și magnifică ce le convine, ștergând pur și simplu restul, adică realul. După care transmit din gură-n gură: ‘Ai văzut, domne, a luat-o în fine Poliția pă nebuna aia dă Clotilda!’.

Iată că nu numai în mecanica cuantică e posibil ca două stări contrare să coexiste, funcționează și în Românica principiul lui Bohr: ‘Contraria non contradictoria sed complementa sunt’”, a scris CTP, în Republica.

Știrea respectivă a fost scrisă de Cristi Șelaru.

Share