Tupeu 2021. Avocatul Poporului Renate Weber ia spor de praf

Share

După un mandat dominat de dispreţ faţă de interesul publicului, Renate Weber, încă Avocatului Poporului, iese iar în evidenţă.

Deputatul PNL Cristian Băcanu a dezvăluit că, în cadrul instituției Avocatul Poporului, se află directori care încasează la salariu un spor de 2.500 de lei, pentru că ar lucra în praf.

„Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în Sănătate, în Educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid”, precizează Băcanu.

„Sunt liberal și vă spun: ceva nu este în regulă cu atâtea sporuri! 2500 de lei este sporul de praf și condiții vătămătoare pe care îl primește lunar un director din instituția ‘Avocatului Poporului’ (da, instituția aceea care în ultimii ani a dovedit că ar trebui să se numească Avocatul Corupților și al cărei singur scop recent pare să fi fost eliberarea lui Liviu Dragnea din pușcărie și desființarea DNA). 2500 de lei!

Adică un salariu minim pe economie. Sau puțin peste 10 alocații majorate. Sau aproape două pensii medii. Și asta pentru că stă, aparent, în praf. Că de lucrat în condiții vătămătoare mă îndoiesc sincer că o face.

Este unul din multele sporuri, plătite din bani publici luați de la investiții în infrastructură, în sănătate, în educație și în alte domenii vitale, cu care PSD și-a cumpărat liniștea și și-a îmbuibat camarila de partid.

Și în mediul privat se lucrează cu calculatorul, dar de spor pentru că își obosesc ochii nici nu poate fi vorba. Și nici de spor de stres. Și nici de spor de mediu toxic. Și nici de multe astfel de sporuri, care mai de care mai jignitoare la adresa bunului simt și mai agresive cu banul public.

Ban pe care îl varsă la buget, lună de lună, cei care lucrează în mediul privat; de cele mai multe ori în stres, în mediu toxic sau în fața unui calculator. Fără să primească nici un spor, evident!

Cred că trebuie să tăiem răul din rădăcină și să punem stop căpuşării bugetului de stat prin astfel de practici PSD-iste”, a scris Băcanu, pe Facebook, conform AK24.

Share