Tudorel Toader Gargamel iar vrea să calce în picioare regulile jocului

Share

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că va trimite propunerea pentru şefia DNA către preşedintele Klaus Iohannis chiar dacă Secţia pentru procurori nu va da un aviz consultativ în această privinţă sau dacă nu se vor întruni toţi membrii.

Codruţa Kovesi ar putea fi candidatul USR la alegerile prezidenţiale

Tudorel Toader nu se încurcă cu opinia magistraţilor din România

„Audierea va fi pe data de 8 octombrie, voi fi prezent. (…) Să ne imaginăm că pe 8 nu au putut să vină toţi membrii Secţiei de procurori, eu ce, stau o lună de zile?

Eu voi da drumul la propunere către preşedinte. (…) Dacă pe 8 (octombrie, n. r.) nu îmi dau avizul. (…) Dacă pe 8 nu avem o decizie şi nu avem cvorum de şedinţă la Secţia de procuroir, nu-i mai aştept şi dau drumul la propunere”, a declarat ministrul Tudorel Toader, la România TV.

Procurorii CSM au amânat audierea Adinei Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, până în momentul în care se va lămuri dacă aceasta face sau nu obiectul unei abateri disciplinare. Următoarea audiere va avea loc pe 8 octombrie. Decizia a fost luată cu patru voturi pentru şi două împotrivă.

Share