Trei cutremure în ultimele nouă ore: două la Galaţi, unul în Haţeg

Share

Scoarţa terestră iar s-a mişcat. Au fost două seisme în zona Galaţi şi unul lângă Huneadoara, în Ţara Haţegului. Miercuri spre joi noaptea, seismografele au înregistrat încă două cutremure, pe lângă cele peste 350 de seisme care au avut loc în ultima lună în judeţul Galaţi.

Ambele seisme au fost de mică adâncime şi magnitudine: 2,5 şi respectiv 2,6 pe grade pe scala Richter. Ambele s-au înregistrat în apropierea localităţii Negrea. Primul cutremur s-a produs la ora 0:47, la adâncimea de un kilometru şi a avut o magnitudine de 2,5 grade pe scala Richter. Al doilea a avut loc la ora 2:28, la şase kilometri adâncime şi a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scala Richter.

În judeţul Hunedoara, în apropierea localităţii Haţeg, a avut loc la ora 8:10 dimineaţa, un seism de 3,2 grade pe scala Richter, cu epicentrul la 15 kilometri adâncime.

Toate trei seismele păstrează caracteristica tipică acestei serii de mişcări telurice: dese şi de suprafaţă, spre deosebire de cutremurele vrâncene, care sunt mişcări telurice de mare adâncime. Seismologii apreciază că astfel de cutremure au loc tot timpul şi faptul că acum ele sunt detectate de seismografe este pentru că înainte densitatea centrelor de seismologie din România era mult mai mică.

Ceva asemănător cu teoria, conform căreia nu se produc acum mai multe infracţiuni, însă ele sunt mai mediatizate, pentru că senzorii de detecţiei ai mass-media au devenit acum mai sensibili la astfel de subiecte.

Share