AVERI ELASTICE: Azi, Niculae Bădălău

Share

A făcut furori în ultimele zile cazul „Senatorului Ficăţel”, care primea poate (vom putea afirma acest lucru când va fi ultimul termen, pe sentinţă definitivă în instanţă) şpagă în carne de pui şi auxialiare din interiorul acestora (pivoţi, capete de bară, bielete şi alte alea), în schimb intermedia probabil cumva carne de pui stricată, dotată cu șobolani morți și vii, la Selgros (în facultate făceam concurs de maşinuţe cu şvabi şi cu limacşi, la şobolani nu ne-am gândit, nu erau destul de docili).

Mai puţin cunoscut (sau mai bine zis complet uitat) pare a fi cazul parlamentarilor care, în pofida faptului că au bani şi bunuri imobile şi mobile de behăie, stau pe banii noştri cu chirie, în Bucureşti, ca să doarmă-n scaune sub cupola Camerei Deputaţilor şi Senatului. Unul dintre aceştia era deputatul de Giurgiu Niculae Bădălău, zis Senatorul Ficăţel.

Pe când încă făcea emisiunea Naşul la B1 TV, Radu Moraru a produs spume săptămâni în şir pe acest subiect. Am luat puţin la măsurat declaraţiile de avere depuse de fostul deputat şi actualul senator de Giurgiu Niculae Ficăţel Bădălău şi am ajuns la câteva concluzii interesante.

În declaraţia sa de avere din 11 decembrie 2004, Niculae Bădălău declara că are două depozite, fiecare de câte 9.500 de dolari.

Conform declaraţiei de venit din 10 iunie 2008, deputatul avea acum două conturi: unul de 10.000 de dolari, deschis în anul 2001 la Banca Ţiriac şi un altul, de… două milioane de euro, deschis în anul 2007 la Alpha Bank.

Întrebare: ce a făcut Niculae Bădălău între finalul anului 2004 şi jumătatea anului 2008, de a câştigat atât de mulţi bani, în condiţiile în care declara venituri realizate în anul 2008 de 400 de milioane de lei, el, ca deputat, şi de 90 de milioane de lei, soţia sa, în calitate de cadru didactic la o şcoală generală din Bolintin Vale?

Defapt, anii 2007 – 2008 sunt aparte pentru familia Bădălău, care are, repetăm, ]n 2008 un venit anual declarat de 490 de milioane de lei: Niculae Bădălău îşi donează apartamentul din Bucureşti către fiul său, Gabriel Radu Bădălău. La capitolul „Plasamente, investiţii, împrumuturi”, tot în declaraţia de avere din anul 2008, apar două donaţii, prima către Radu Bădălău / Nicolae Boşoveanu (sau Braşoveanu), de 595.000 €, iar a doua numai către Radu Bădălău, de 305.000 €.

Pe picior mare, Niculae Bădălău declara, în aceeaşi declaraţie de avere din anul 2008, că are, la categoria bunuri mobile, o motocicletă Yamaha, pe care şi-a cumpărat-o în anul 2006. În declaraţia de avere din 19 decembrie 2012 însă proaspăt-alesul senator descoperea că, de fapt, în anul 2006… şi-a mai cumpărat şi un autoturism Mercedes ML, ca acela cu care a făcut accidentul Şerban Huidu.

Pe care de altfel, în următoare sa declaraţie de avere, omul politic îl declara înstrăinat prin vânzare către Stoica Săndica pentru 50.000 €, pe 27 noiembrie 2012. Carevasăzică, nu mai avea nici un motiv să-l treacă drept proprietatea sa în declaraţia din 19 decembrie 2012, când deja îl vânduse – e din categoria Rima Bulă, în schimb, cu această ocazie, aflăm că l-ar fi avut în proprietate timp de şase ani fără să-l declare.

Este de asemenea destul de ciudat cum şi de unde a moştenit Niculae Bădălău în anul 2001 un teren agricol intravilan de 2.715 mp şi altele două: unul de 2.100 mp şi un altul, de 12.800 mp. Oare nu cumva e vorba despre vreo mătuşă (t)amară de serviciu pe palier? Nu ştim, poate că e aşa, poate că nu.

Şi mai apare o ciudăţenie: în declaraţia din 19 decembrie 2012, Niculae Bădălău trece un plasament de 204.700 de lei la societatea General Building SRL, adresă veche str. Ing. Zablovschi 1, Bucureşti, adresă nouă Str. Poarta Luncii nr. 131 , Bolintin-Vale (Giurgiu). Societatea nu îl are printre acţionari pe Bădălău, zis Ficăţel. Cine şi de ce investeşte peste două miliarde de lei (vechi) într-o societate în care nu este acţionar?

Mai avem o nelămurire, şi gata: cine ţine în casă (la saltea, în parchet, în seif etc.), în numerar, 5.500 € (conform declaraţiei de avere din 19 decembrie 2012) şi îi mai şi declară public?

Share