Ambasada SUA avertizează: România, pericol de cutremur!

Share

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti îi avertizează pe cetățenii americani aflați pe teritoriul României asupra pericolului producerii de seisme în România, asemănător modului cum își avertizează cetăţenii plecaţi în Africa asupra securităţii alimentare scăzute sau pericolului răpirilor în Irak.

Următoarele informaţii se referă la cutremure (le din România – n.n.), pentru că activitatea seismică reprezintă un risc semnificativ în România

, arată Ambasada SUA la Bucureşti.

citeşte şi: WowBiz: Americanii au calculat cand ar putea veni marele cutremur in Romania! “Urmatoarele 80 de zile sunt critice” Totusi, pentru a nu crea panica, specialistii recunosc ca algoritmii cu care lucreaza nu pot prezice cu exactitate un seism

“România”, arată Ambasada Statelor Unite, “se află sub riscul altor pericole produse de cetăţenii săi. Mult din informaţia care urmează se referă la riscul de seism, dar este aplicabilă mai multor pericole. Vă încurajăm să vă gândiţi cu atenţie asupra posibilelor riscuri pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră şi să fiţi pregătiţi pentru orice fel de situaţie de urgenţă poate să apară”.

“Probabilitatea să aibă loc un cutremur major, care să producă pagube, este mare”

Ambasada SUA continuă: “România este situată într-o regiune activă seismic şi are un istoric de cutremure de pământ devastatoare şi mortale. Zona Bucureştiului a trecut printr-un număr de tremoluri seismice de intensităţi variate şi probabilitatea să aibă loc un cutremur major, care să producă pagube, este mare. Consecinţele unui asemenea dezastru pot varia mult, în funcţie de circumstanţele producerii seismului şi nimeni nu poate să prezică cu certitudine ce condiţii vor exista imediat după un şoc intens”

Share