Terapii inovative de recuperare a vederii la Clinica Optisan din Zalău

Share

Tot mai mulți oameni suferă de afecțiuni oculare. Multe dintre acestea pot fi corectate cu ochelari de vedere sau lentile de contact. Atunci când ochelarii nu sunt suficienți pentru a rezolva o problemă de vedere sunt necesare metode de tratament complexe. Clinica Optisan din Zalău folosește terapii inovative de recuperare a vederii. Pacienți din România, dar și din alte țări din Europa și-au recuperat vederea prin protocoale personalizate de terapie vizuală.

Recuperarea vederii prin terapii inovative

După ce au urmat cursuri susținute de oftalmologi și optometriști din Statele Unite ale Americii și Academia Americană de Oftalmologie, specialiștii Clinicii Optisan au început să studieze și să pună în aplicare principiile terapiei vizuale de recuperare a vederii.

Terapiile folosite se bazează pe neuroplasticitatea creierului, adică pe capacitatea acestuia de a învăța lucruri noi. În cadrul ședințelor de terapie, pacientul efectuează exerciții pe calculator pentru a-și dezvolta vederea. Studiile arată că la nivel cortical, între ariile cerebrale responsabile de procesarea stimulilor vizuali se pot construi noi conexiuni. Tehnicile de terapie vizuală au scopul de a „forța” creierul să proceseze imaginile primite de la ochiul cu probleme. Astfel, ochii încep să lucreze în echipă.

Terapia vizuală, eficientă în ambliopie, strabism și insuficiență de convergență

Terapia vizuală este eficientă pentru tratarea mai multor afecțiuni oculare: de la insuficiență de convergență până la ambliopie și strabism. Succesul acesteia este determinat de numărul mare de pacienți care și-au recuperat vederea, indiferent de vârstă.

În ultimii ani, la Clinica Optisan din Zalău și-au recuperat vederea cu ajutorul terapiei vizuale peste 1000 de pacienți cu vârste cuprinse între 5 și 56 de ani.

Investigații necesare înainte de a începe ședințele de terapie vizuală

În cadrul consultației inițiale, medicul oftalmolog evaluează toți parametrii oculari. Fiecare caz este analizat din punct de vedere al sănătății anatomice și fiziologice a ochilor, al vederii binoculare, dar și al abilităților psihologice și psiho-cognitive ale pacientului.

După evaluarea completă a pacientului, se stabilește un protocol personalizat, în funcție de diagnostic și de abilităție vizuale și psiho-cognitive ale pacientului.

Diagnosticarea timpurie, o șansă în plus de recuperare a vederii

Diagnosticate din timp, multe afecțiuni oftalmologice pot fi tratate complet. Dacă vă confruntați cu o problemă oculară, adresați-vă de urgență medicului oftalmolog.

Clinica Optisan este un centru oftalmologic de diagnostic și tratament dotat cu aparatură de ultimă generație, dar și un departament de terapie vizuală dedicat pacienților cu diverse tulburări de vedere binoculară.

Contact:

Clinica Optisan

office@optisan.ro

+40360086888, +40746672215

strada Cerbului nr. 2, Zalău, județul Sălaj

Share