Ţeapă dată bugetarilor de Cabinetul Grindeanu. Salarii mărite microscopic

Share

O ţeapă de proporţii se pregăteşte în laboratoarele alde PSD. Era Trabant, nu Mercedes. Ba nu, era bucicletă, nu maşină. Şi costă, nu e din aceea la care mai şi primeşti bani. Tipic PSD, atnci când nu are chef mafia să dea pomeni boborului.

Liviu Dragnea, PSD şi realitatea economică elastică

Creşterile salariale din Sănătate şi Educaţie aproape că nu se vor simţi în buzunarele angajaţilor. Este declaraţia ministrului Finanţelor, Viorel Ştefan. Într-un interviu pentru Reuters, demnitarul a spus că impactul majorărilor va fi aproape neutru asupra salariilor nete.

Dar lucrurile pot fi interpretate şi astfel: în lupta sa de a nu da cu roatele-n sus totuşi ţara, Viorel Ştefan sacrifică fiscal românii. E posibil aşa ceva? Liviu Dragnea nu se poate impune, ca să ghideze avionul România în picaj, ori ce se petrece?

Ţeapă. Creşterile înseamnă chiar mai puţini bani la salariu

Sindicaliştii susţin însă că unele categorii profesionale vor primi chiar mai puţini bani la salariu. Întrebarea este de câte ori mai iau ţeapă sindicaliştii cu PSD. Nu este prima dată când lucrurile s-au petrecut astfel. În 27 de ani, au fost nenumărate situaţii asemănătoare.

Dragnea, salariile, inflaţia, greaţa, Dune şi Împăratul Vierme

Ministrul de Finanţe a spus pentru presa străină că medicii şi dascălii vor primi foarte puţini bani în plus în urma creşterii salariilor. Cabinetul Grindeanu a anunţat că va dubla salariile medicilor şi că dascălii vor primi cu 50% mai mult.

Ceea ce nu s-a înţeles încă de către opinia publică este că majorările salariale din sectorul public introduse de lege includ contribuțiile la asigurările sociale. Impactul asupra salariilor nete va fi aproape neutru.

, a afirmat oficialul român.

Şmecheria cu asigurările sociale duce tot la aceeaşi ţeapă

În interviul acordat agenţiei Reuters, Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a dat asigurări că, din ianuarie 2018, măsurile de relaxare fiscală prevăzute în programul de guvernare vor fi respectate.

Guvernul vrea să reducă anul viitor impozitul pe venit, de la 16 la 10 la sută. Viorel Ştefan a adăugat că ministerul Finanţelor încă evaluează impactul reducerii şi că se gândeşte dacă măsura va fi aplicată în trepte.

Țara cheltuie aproximativ 20% din PIB pentru salariile angajaților şi pensionarilor de stat, precum şi pentru asistență socială. Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, susţine că sunt categorii profesionale care vor primi mai puţini bani la salariu conform grilei actuale.

prima dată am văzut asta aici

Share