home ECONOMIE Liviu Dragnea, PSD şi realitatea economică elastică

Liviu Dragnea, PSD şi realitatea economică elastică

Share

De mult timp nu mai cred în palavrele Stângii reacţionare. Sunt unii care însă au crezut în minciunile debitate de Liviu Dragnea şi liderii PSD în campania electorală. Apoi, acesta a fost semnalul postelectoral originar dat de liderul PSD.

LATER EDIT: Când realitatea depinde fundul de sticlă prin care e văzută

O altă versiune vine de la Profit.ro.

După valul de critici generat de amânarea facilităților, Cioloș bate în retragere și spune că nu se va atinge de Codul Fiscal.

, susţine publicaţia electronică.

După anunțul liderului PSD (n.n.: Liviu Dragnea), purtătorul de cuvânt al Cabinetului Cioloș, Liviu Iolu, ar fi spus lucruri. Guvernul va fi acceptat cererea liderului PSD și va fi amânat măsurile fiscale respective. Dacă lucurile stau astfel, Dacian Cioloş are caracter de mămăligă.

===

PSD a promis, iar Liviu Dragnea a fost un vector electoral director pe chestiune, că va scădea TVA de la 20% la 18%. Acum, acelaşi personaj afirmă că i-a cerut lui Dacian Cioloş să proroge cu un an această scădere de TVA.

PSD a promis electoral scăderea accizei pe carburanţi. Acum, Liviu Dragnea i-a cerut lui Cioloş să proroge şi această modificare fiscală. PSD a promis eliminarea “taxei pe stâlp”, iar acum îi cere lui Cioloş să o păstreze el, prin prorogare, de asemenea. Şi plafonarea CASS este în exact aceeaşi situaţie.

Mesajul lui Liviu Dragnea: v-am folosit, acum vă arătăm dispreţul nostru

Am chestionat mulţi experţi lunile acestea, care mi-au spus acelaşi lucru despre intenţiile electorale ale PSD. Sunt irelevante şi nu au importanţă faptică postelectorală.

Ei bine, exact aşa stau lucrurile. PSD nu renunţă acum la aceste reduceri de taxe, prin care a arătat a partid liberaloid, pentru că, vezi, Doamne, “este responsabil“. Motivul este unul oportunist, în sensul rău al cuvântului.

Mâine, în alt context, partidul infractorului Liviu Dragnea poate să mărească taxele. Realitatea politică, socială, economică românească este pentru aceşti oameni lipsiţi de repere şi de caracter un gumilastic.

Ei îl întind, apoi îl contractă şi îl răsucesc cum vor, prelucrând mesajele succesive contradictorii, pe care le transmit prin vectori media de propagandă. Aceşti farsori trişează nu cu cinci aşi, ci cu 12.

Bătaia de joc la adresa lui Cioloş

Ştim acum că Liviu Dragnea a minţit: Cioloş nu a acceptat aceste prorogări. Ce-şi imagina liderul PSD, că premierul nu va spune public cum stau lucrurile? Că s-a speriat de votul popular? Acest simplu fapt este în sine o bătaie de joc faţă de acest om onest, Cioloş. Mai avem şi reacţia lui Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, în acelaşi siaj.

Iată comunicatul Guvernului:

În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal. Prim-ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei.

Corect, nu? Această poziţie e confirmată de premierul Dacian Cioloş:

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Totul este o încercare de exerciţiu de forţă demonstrativă al PSD. Când ai fost votat de 16% dintre românii cu drept de vot, ai o fixaţie să arăţi cât de puternic eşti. Să simulezi puterea pe care nu o ai. O fracţiune dintre cei care acum nu s-au prezentat la vot pot deveni mâine un berbece nimicitor pentru PSD.

Nimeni nu trebuie să îşi imagineze că “puternicul” PSD de azi va juca patru ani tananika pe Românica, după modelul Nicu Văcăroiu sau Adrian Năstase. Lucrurile se mişcă foarte rapid. Partea activă civic a României este informată şi reacţionează. Dacă are pentru ce să o facă. Protestele Colectiv au fost un semnal precursor.

Spaţiu fiscal pentru hoţie

Cu obrazul gros, Liviu Dragnea a mai spus una foarte gogonată. I-ar fi cerut lui Dacian Cioloş să îşi folosească spaţiul fiscal rămas disponibil pe exerciţiul bugetar 2016 ca să degajeze de nişte plăţi viitorul cabinet al PSD.

Adică asta înseamnă aşa:

Bă ţărane, tot te-am mursecat noi tot anul, că eşti mumie, incompetent, omul de paie al lui Iohannis. Ia dă-ne nouă spaţiu fiscal, că tu ai de unde, că nu ai aruncat bani pe pomeni electorale. Nici nu ţi-ai îndesat parale-n buzunare, tu, miniştrii tăi. Cabinetul Cioloş nu a descărcat bani de la buget nici pentru PNL, chiar dacă noi am spus repetat că eşti papiţoiul lor

Ia dă-ne nouă spaţiul tău fiscal, ca să putem noi să ne aşternem apoi pe deturnări de fonduri, hoţie şi trai bun. Ia dă-ne nouă spaţiu fiscal, ca să putem după aia să preamărim virtuţile noastre şi să amintim de odioasa moştenire a cabinetului tău de incompetenţi, de care am salvat România.

Că tot eşti un papagal fricos. Iar noi vom vorbi despre deficitul nostru bugetar model în Europa, despre creşterea noastră economică fantastică, în timp ce vom turna în continuare bani la profesori, sanitari şi funţionărime. Ca să ne voteze iar.

Citeşte şi
După înfrângerea din 26 mai, PSD nu îşi mai revine. La conferinţa PSD Mehedinţi, reprezentanţii
CCR a decis că voinţa poporului român este neconstituţională. Un grup de răufăcători a populat
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit Mitralieră, autor al mai multor modificări controversate ale legislației penale
Portretul lui Nicolae Moga, posibilul viitor ministru al Afacerilor Interne. Pe scurt - nu citește
Cei trei pitici sinucigaşi stau pe malul lacului şi meditează. Încă nu s-au decis în
Barosanii PSD au umflat schemele instituțiilor de stat cu peste 5000 de „consiliere”, în ultimii
Forumul Judecatorilor din Romania critica dur modul in care reprezentantii Puterii se raporteaza fata de
În ciuda declarațiilor publice privind schimbarea atitudinii PSD față de Justiție, în subterane se duce
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a reluat atacurile impotriva Justitiei, de data aceasta folosind
Curtea Constituţională din România (CCR) este dezlănţuită. Nu mai are nici o limită. Nu mai
Share