home ECONOMIE Dragnea, salariile, inflaţia, greaţa, Dune şi Împăratul Vierme

Dragnea, salariile, inflaţia, greaţa, Dune şi Împăratul Vierme

Share

Nebunia cu mărirea salariilor bugetare continuă. Se vehiculează nişte cote de salarii uriaşe. În spatele tuturor acestor fabulaţii se află Liviu Dragnea şi clanul său, care conduce PSD.

 

În pofida tuturor evidenţelor existente, oamenii aceştia merg înainte cu proiecţia lor bugetară tembelă. Nu contează că, pe diferite tonuri, cu diverse argumente, experţii spun că nu se poate. Dacă ei vor, se poate orice. Inflaţia scade sau creşte. Bugetele se expandează din nimic.

 

Dragnea, noul Împărat-Vierme al României

 

Pentru cine a citit fabulosul roman SF al lui Frank Herbert, „Dune”, parabola noastră e clară. În secţiunea „Împăratul-Zeu al Dunei”, Frank Herbert portretizează un dictator interplanetar care controlează tot.

 

Este atât de nebun, încât îşi imaginează că poate controla până şi legile economice. Unul dintre capitolele romanului începe cu un citat din acest tiran:

 

Inflaţia scade atunci când spun eu!

 

Este singura explicaţie logică a actualei situaţii. Dragnea crede că poate controla legile economice sub imperiul comandamentelor politice. O prostie. Dacă nu vor fi îndeajuns de mulţi bani pentru plata salariilor şi stabilizarea deficitelor, care se prefigurează că vor fi uriaşe, singura soluţie va fi inflaţia.

 

Examenul României

 

Liviu Dragnea probabil că vrea să dea drumul la robinetul de bani prin inflaţie. Astfel, va avea masă monetară de manevră. Ceea ce nu pricepe acest biet om este că finalmente tot va pierde. Va trânti ţara. Iar el va fi trântit. Înainte sau după.

 

Am scris de curând că ne gândim la posibilitatea ca exact asta să urmărească: falimentul ţării. Greaţa care se va institui atunci, speră clanul lui Dragnea, ar fi menită să imobilizeze societatea civilă.

 

Credem că anul acesta România va da un eamen de maturitate democratică crucial. Timp de 27 de ani, societatea civilă s-a format, s-a maturizat, a acumulat experienţă şi amploare societală.

 

În a doua parte a acestui an probabil vom afla dacă ţara noastră este destul de matură democratic pentru a învinge această nouă formă de totalitarism în curs de agregare.

Postari Similare
Sângele apă nu se face, mai ales dacă e borş rusesc cu varză de la
Liviu Dragnea şi afaceristul Costel Comana, care s-a sinucis, au ceva în comun. Este vorba
Adevăratul cutremur în justiţie este reprezentat de modificările mai ample pregătite de Dragnea & acoliţii.
SOV ar putea gusta din nou traiul din arest, dacă va încerca să inventeze motive
Conform Curierului national, BNR anunta ca inflatia din acest an va ajunge la 8%. În
Liderul PSD Liviu Dragnea a fst la Ţebea. Dar nu oricum, ci cu elicopterul. De
Restauraţia în Justiţie continuă pe coordonate incredibile. Procesele lui Liviu Dragnea (Bombonica), Tăriceanu (mărturie mincinoasă),
Adrian Mlădinoiu, fostul aghiotant al lui Daddy Dragnea, a fost numit şef la CNAIR. Mlădinoiu
Liviu Dragnea şi-a tras serviciu secret. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se
Primul reflex jurnalistic, atunci când a fost reţinut de jandarmi Mihai Dide, a fost să
Share