Tăriceanu susţine că procurorii îl dezavantajează, faţă de cum au procedat cu Iohannis

Share

Călin Popescu Tăriceanu continuă să se raporteze la şeful statului, Klaus Iohannis, chiar acă este evident că nu are nici o legătură.

Călin Popescu Tăriceanu susține că dosarul în care este pus sub inculpare, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, este unul eminamente politic.
“Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel și cu ancheta celor șase case ale domnului Iohannis sau cu șpăgile luate de fruntașii partidelor de guvernământ!
Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă! În condițiile în care ancheta penală nu este publică (valabil și pentru DNA, dar la ei nu se aplică!), pot doar să vă asigur că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienți!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.
Potrivit fostului premier, procurorii refuză să constate că Executivul pe care l-a condus a adoptat o serie de hotărâri de guvern, pentru ca România să între în legalitate, în condițiile în care administrația centrală și locală folosea în mod fraudulos licențe software Microsoft.
“Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către dețînătorii licențelor. PNL a avut mai multe contracte de consultanță, în perioada 2007 – 2008, în totală transparență și legalitate, care au fost plătite de către partid și de nimeni altcineva. Cred că o dovadă clară că acest dosar este o făcătură este viteza de desfășurare.
Este de bun simt, ca să nu mai vorbesc de obligații procedurale, că trecerea de la statutul de suspect la cel de inculpat să se facă în urma administrării unor probe suplimentare, ori, în cazul meu, procurorul nu a venit cu nici o probă suplimentară care să justifice inculparea. Mai degrabă pare că e o comandă politică ‘de a mă face’, cum aud că se vorbește pe culoarele puterii!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.
Conform fostului președinte al Senatului, nu este prima dată când o putere politică încearcă să-i “pună căluș, printr-o înscenare judiciară”.
“A fost ‘operațiunea Sterling’, urmată de procesul cu așa-zisa declarație mincinoasă, și acum asta! Așa cum le-am câștigat pe toate până acum, o să-l câștig și pe acesta, și pe toate celelalte pe care bănuiesc că le dospesc! Să fie clar: telejustitia nu este justiție, ci doar o revenire la perioada bolșevică în care nu judecau magistrații, ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiția din România trebuie să meargă!”, a adăugat Tăriceanu.
Share