Tanczos Barna vrea… testarea ADN-ului ursului Arthur, ucis cu celeritate

Share

Evoluţia Scandalului Arthur îl discreditează tot mai mult pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe măsură ce o loveşte de toţi pereţii.

Ministrul Mediului a anunțat concluziile controlului făcut de Garda de Mediu și de Garda Forestieră, explicând că ministerul nu are nici o informație legată de existența ursului Arthur și că animalul ucis de prințul austriac era periculos și nici pe departe cel mai mare din România.

Echipele de control au finalizat lucrările în cazul ursului din Ojdula, unde asociația de vânători a cerut mai multe recoltări, au fost 3 dosare, din care 2 respinse, iar în dosarul aprobat există procese verbale de daune pentru pagube cauzate de urs, a spus ministrul Tanczos.

Partea asta a declaraţiei duce la următoarea idee: “S-au acoperit cu acte legale”. Toate rapoartele au fost cerute de Procuratură și DNA, a precizat ministrul, explicând că nu poate să prezinte informații detaliate, din acest motiv.

Însă, a declarat acesta, „din aceste rapoarte concluzionăm că s-a aprobat recoltarea de urs brun, în baza ordinului care aproba cele 140 de exemplare de intervenție și în baza aprobării care s-a emis de minister”.

Aiasta exact aceasta înseamnă: acoperirea infracţiunii sau contravenţiei cu documente justificative.

„Ursul a fost recoltat la 22 de zile distanță de la ordinul de derogare. Seară se seară s-a urmărit modul în care ursul intră în gospodării sau intră în localitate (n.n.: să-l credem?).

Trebuie să asigurăm punerea cu celeritate în executare în astfel de cazuri, pentru că sunt cazuri de forță majoră (n.n.: în astfel de cazuri, asigurăm celeritate, în schimb când este vorba despre dosarele infractorilor noştri o sfârâim până se ajunge la clasare).

În 13 martie a avut loc recoltarea, de către un cetățean străin, prințul, documentele depuse de către această persoană cu cetățenie austriacă au fost verificate, a avut autorizație de vânătoare și permis de port armă și legea a fost respectată”, a spus Tanczos Barna, care a precizat că vânarea ursului a avut loc la 2-300 de metri de prima casă, în afara ariei protejate.

Acesta a precizat însă că nu există poze sau materiale video cu ursul care cauza probleme. Păi, dacă nu există poze sau materiale video, cum probează că e acel urs cel care a fost “recoltat”? Derogarea a fost dată doar pe bază de proces verbal, chiar dacă ar fi existat 22 de procese verbale de pagubă.

„Sunt 22 de procese verbale de pagubă în localitatea respectivă. 8.01.2021 ultima sesizare. Derogarea a fost dată pe data de 17.02.2021. Nu avem poză cu ursul care cobora în localitate.

S-a dat aprobare pentru un exemplar și a fost extras un exemplar. Căutăm acum dovada indentificării ursului Arthur (n.n.: adică l-aţi ucis, dar încă nu aţi fabricat dovada identificării, asta se înţelege).

Nu există film sau poze. Se spune că ursul venea în cursul serii. Este doar proces verbal. Nu există poze în perioada de monitorizare. Există doar după ce a fost recoltat”, a declarat Tanczos Barna.

Totodată, ministrul Mediului a arătat că instituția pe care o conduce nu are nici o informație despre existența ursului Arthur (n.n.: atunci, de unde ştie restul lucrurilor, pe care le-a afirmat Tanczos în conferinţa de presă?):

„La ministerul Mediului nu am găsit rapoarte de monitorizare, până în momentul apariției acestor informații în presă, ministerul nu a deținut nici o informație cu privire la existența ursului Arthur”.

El a spus că a cerut un test ADN, cu probe de la ursul ucis, pe care să le compare cu ADN de urs pe care l-ar avea asociațiile de monitorizare, și a cerut de asemenea fotografii cu urși, pentru a vedea dacă în fotografia cu ursul ucis ar fi cu adevărat Arthur.

Deci, ministrul spune că ursul Arthur a fost ucis legal, apoi spune că încă nu e sigur că ursul ucis e Arthur şi-i trebuie probe ADN pentru aceasta! Fascinant…

Tanczos Barna a ținut să precizeze că ursul ucis de prințul austriac nu era cel mai mare din România (n.n.: de unde ştie Tanczos asta, dacă nici măcar nu este sigur că e Arthur?).

„El avea 593 de puncte și, din câte știu, ursul lovit de o mașină, la Sovata, avea 620 de puncte (n.n.: dacă avea 620 de puncte, mai curând ursul a lovit și recoltat mașina, la Sovata, unde face Nicu-armata). Avem o populație superbă de urși bruni, am văzut poze superbe, în România există urși mult mai mari decât 593 de puncte”.

Adică: vânători amatori de trofee, veniți în România, că vă aranjăm niște vânători pe cinste! Legea? Phaaaa…  ne descurcăm noi, acoperim cu acte şi uciderea lui JFK!

Share