SUA. Departamentul pentru Justiţie îl ia la întrebări pe Donald Trump

Share

DOJ citează oficiali din Wisconsin, Michigan și Arizona, pentru comunicații cu Donald Trump, asupra alegerilor din 2020.

Avocatul special Jack Smith a citat oficiali locali din Wisconsin, Michigan și Arizona, pentru orice comunicare cu președintele de atunci, Donald Trump, echipa sa de campanie din 2020 și o serie de asistenți și aliați, au confirmat pentru CNN surse multiple și oficiali din cele trei state.

Cererile de înregistrări au fost primite de oficiali din comitatul Dane din Wisconsin și din comitatul Wayne din Michigan la sfârșitul săptămânii trecute, au spus sursele. Comitatul Maricopa din Arizona și comitatul Milwaukee din Wisconsin au primit de asemenea citații, au confirmat oficialii statelor.

Citațiile solicită comunicări de la acești oficiali locali, cu Donald Trump, în special, și de la o listă cu mai multe persoane care au lucrat cu sau i-a sfătuit campania, au adăugat sursele.

O copie a citației, trimisă grefierului din statul Milwaukee, solicită comunicări de la 1 iunie 2020, până la 20 ianuarie 2021, ziua în care Trump și-a părăsit mandatul.

Citațiile au fost raportate pentru prima dată de The Washington Post.

„Comitatul Maricopa a primit o citație și se va conforma”, a declarat Fields Moseley, un purtător de cuvânt al județului, pentru CNN prin e-mail. Moseley a refuzat să răspundă la alte întrebări.

Între timp, grefierul județului Milwaukee, George Christenson, a declarat pentru CNN că biroul său efectuează în prezent o căutare, pentru înregistrări legate de 19 persoane numite în citație, pe lângă Trump și campanie.

Christenson a spus că se așteaptă să predea înregistrările legate de avocatul lui Trump, James Troupis, care a depus un plângere, în care a contestat rezultatele alegerilor din Wisconsin, inclusiv documente și orice corespondență prin e-mail.

Christenson a spus că căutarea înregistrărilor va include de asemenea orice comunicare cu personalul Comisiei Electorale din Wisconsin.

„Sperăm că dreptatea va învinge și adevărul va fi dezvăluit”, a spus el.

Smith a fost numit de procurorul general Merrick Garland luna trecută pentru a supraveghea părți din ancheta penală a Departamentului de Justiție privind insurecția din 6 ianuarie 2021 și ancheta penală privind păstrarea documentelor clasificate la proprietatea lui Trump, Mar-a-Lago.

Smith conduce investigații care au întreprins deja câțiva pași agresivi, pentru a culege informații despre Trump însuși.

Citațiile recente arată că procurorii încă caută informații despre contactele campaniei lui Trump, cu oficialii locali din state cheie de schimbare, ca parte a anchetei privind interferența electorală din 2020.

„Salutăm și sprijinim munca oricărei agenții de aplicare a legii care lucrează pentru a asigura responsabilitatea deplină pentru eforturile de a răsturna rezultatele corecte și precise ale alegerilor din Michigan din 2020”, a declarat secretarul de stat din Michigan, Jocelyn Benson, pentru CNN.

Smith, un procuror de lungă durată care a supravegheat o varietate de cazuri de mare profil pe parcursul unei cariere care se întinde pe zeci de ani, este de așteptat să fie însărcinat cu luarea deciziilor politice cu privire la acuzarea unui fost președinte al Statelor Unite.

Declarațiile lui Garland și măsurile recente întreprinse în anchetele Mar-a-Lago și 6 ianuarie au semnalat că, cel puțin, Trump este investigat și ar putea fi acuzat de o crimă.

Share