Finanţele folosesc în proiectul de buget sintagma “operaţiune specială”

Share

În proiectul de buget pe anul 2023, Finanţele folosesc sintagma de “operaţiune specială”, despre tragedia care se petrece în Ucraina.

Ministerul Finanțelor a publicat documente legate de proiectul de buget al României pentru anul viitor, în care a folosit terminologia propagandei Kremlinului, cu referire la invadarea Ucrainei, de către Rusia.

Funcționarii Ministerului de Finanțe, instituție condusă de membrul PSD Adrian Câciu, au formulat în raportul privind situația macroeconomică a României proiecții legate de evoluția economiei, în care s-au referit la războiul declanșat de Rusia ca la “conflictul ucrainean”.

Câteva rânduri mai jos, cei care au formulat raportul scriu despre necesitatea sprijinirii unor grupuri defavorizate, “afectate de suita crizelor actuale, a creșterii inflației și în contextul operațiunii speciale din Ucraina”.

Cele două sintagme sunt parte din discursul manipulatoriu folosit de propaganda oficială a Kremlinului, pentru a încerca să justifice războiul de agresiune al Rusei, asupra Ucrainei.

Share