home MASS MEDIA STAREA PRESEI: Realitatea TV si metacenzura

STAREA PRESEI: Realitatea TV si metacenzura

Share

In postarea saLista alba, pisica neagra la RTV“, Tolo ne anunta ca, printr-o circulara de ordine interioara pe care Sergiu Toader a dat-o, la Realitatea TV sunt interzisi de pe post niste insi, precum Vadim, Becali (Gigi, probabilmente), Pavelescu sau Marius Marinescu.

Sincer, in cursul sedintelor indelungi de intoxicari tv cu becalita, m-a incercat si pe mine gandul ca solutia cea mai buna ar fi ca Gigi Becali sa fie ignorat, si ca invitat pe sticla, si ca subiect de stire de presa.

Sa nu mai vorbim o vreme despre el, pentru ca reprezinta o combinatie de hahalera, incult si personaj mesianic care, in contextul detinerii unui mare club de fotbal, sigur va fi gustat de brontozaurul romanesc tipic si rezultatul va fi popularitatea ridicata si lansarea sa in politica. Exact asa s-a si intamplat

Aceste idei mi-au trecut insa prin cap (si le-am exprimat uneori) atunci cand deja se abuza de prezenta becaliana pe sticla. Se ajunsese deci deja la o stare de anormalitate si ar fi trebuit facuta dezintoxicarea, inainte de a se intra in normalitate.

Dincolo de aceasta stare de anormalitate temporara (din acest punct de vedere) , eu nu cred in astfel de liste negre sau albe sau verzui, ci, in situatiile in care un invitat intra pe post si iti delabreaza in public, facandu-se de cacao, sa il pui efectiv in sablon si, daca nu se conformeaza regulilor de comportament public, sa iei masuri.

Pentru ca tot vorbeam despre Becali si comportamentul sau public aflat peste limita patologicului, sa aplicam ceea ce am spus: “daca nu se conformeaza regulilor de comportament public, iei masuri”.

Becali, invitat in studio, incepe sa bata campii. Cand este intrebat ceva, raspunde urland, dracuie, isi jigneste colegii de platou, ii face hahalere, se tutuie cu moderatorul s.a.m.d. Moderatorul ii atrage atentia ca, daca nu se conformeaza regulilor de comportament public, ii taie microfonul.

Becali il face martafoi. Moderatorul cere, politicos, regiei de emisie sa-i taie lui Becali microfonul pentru un minut. Becali continua sa urle in stufio, de se aude in celelalte microfoane unidirectionale ale invitatilor. Moderatorul il roaga politicos pe Becali sa paraseasca studioul.

Gata, problema a fost rezolvata. Evident, retul presei va specula subiectul. Va fi tratat de “Cronica Carcotasilor”, Becali va da declaratii in “Libertatea”, “Can-Can”, “Click” si va primi sase ore de emisie dezlanata la OTV.

Este problema restului presei sa reactioneze asemanator, iar indivizii de gen Becali, Vadim etc. sa se autoexcluda de pe sticla. Eu cred ca astfel se rezolva aceste chestiuni, nu cum a ales Sergiu sa procedeze.

Acum, dupa decizia gresita, in opinia mea, luata de catre Sergiu, Gigi Becali are drum liber deschis sa se autovictimizeze, sa se planga ca este discriminat si cenzurat de Realitatea TV, pe celelalte posturi de televiziune, atunci cand va fi invitat sa vorbeasca despre orice…

Share