home MASS MEDIA STAREA PRESEI: Liviu Avram pleaca de la "Cotidianul"

STAREA PRESEI: Liviu Avram pleaca de la "Cotidianul"

Share

Pe Liviu si pe fratele lui geaman, Sorin, ii cunosc din timpul armatei. Amandoi sunt niste oameni deosebiti si niste profesionisti de marca. Acum ceva mai mult timp, cineva ma lauda pe blog, in comentarii, ca sunt un jurnalist foarte bun s.a.m.d.. I-am raspuns, explicandu-i ca eu cunosc in Bucuresti 30 de jurnalisti mai buni decat mine si probabil ca sunt mai multi, cu tot cu cei pe care nu ii stiu.

Unul dintre cei la care ma gandeam este Dan Badea. Alti doi jurnalisti excelenti sunt Sorin si Liviu Avram. Un foarte bun jurnalist de televiziune este Gabriela Avram (fosta Iliescu), fondator ProTV, sotia lui Sorin. Astfel de oameni, de o asemenea valoare profesionala, ca Dan si Liviu, pleaca acum de acolo de unde se aflau sub contract.

Dan a plecat de mai multe luni de la “Gardianul”. Culmea, exact dupa ce a plecat s-au gasit niste capete unghiulare de la “Ziua” sa publice un document SRI din deceniul si secolul trecut, in care se afirma, printre altele, ca Badea face parte dintr-o retea CIA in Romania. O tampenie.

Acum pleaca si Liviu Avram de la “Cotidianul”. Asa cum scrie Mihnea Maruta, pe blogul sau, Liviu Avram, redactor-şef adjunct al “Cotidianul” din anul 2004, de la preluarea ziarului de către “Caţavencu”, anunţă, printr-o scrisoare trimisă colegilor de redacţie, că pleacă…

[…]încă nu ştiu unde, am mai multe opţiuni asupra cărora reflectez în zilele următoare. L-am anunţat pe Doru Buşcu, pentru că el m-a angajat la acest ziar, şi am convenit cu Cornel Nistorescu o despărţire decentă şi civilizată, care se va produce începând cu data de 31 august, astfel încât să aibă şi el un răgaz rezonabil, ca să-şi găsească înlocuitor”

“Am petrecut cu voi cinci ani extraordinari – şi mă ştiţi că nu mă joc cu cuvintele. Vă îmbrăţişez pe toţi”, spune Liviu în finalul mesajului său.

Liviu Avram a debutat în presă ca reporter la “Opinia studenţească” din Iaşi (1987-1989). A fost corespondent de Bacău al BBC timp de zece ani (1991-2001), perioadă în care, în paralel, a fost şi corespondent la “Evenimentul zilei” (1992-1995) şi redactor-şef la “Monitorul de Bacău” (1995-2001), ne aminteste Mihnea Maruta.

În 2001 s-a mutat la Bucureşti, ca ziarist de investigaţii la “Adevărul” (cine te-a pus sa vii in Bucuresti, Liviule, cine te-a pus…), fiind, printre altele, autorul articolelor care au dus la demisia ministrului Hildegard Puwak (cu modestie amintesc ca pe tanti Hilde eu am intepat-o prima data, in “Gardianul”, cu un interviu despre care Gabriel Stanescu a spus ca este mai bun decat ziarul. Asa este: interviul era adevarat, ziarul o fantosa PSD-ista).

Din noiembrie 2004, odată cu relansarea “Cotidianului”, girat de Academia Caţavencu, Liviu a îndeplinit funcţia de redactor-şef adjunct, fiind reperul de stabilitate şi onestitate al echipei indiferent de numele celui care i-a fost şef. O sa termin, dupa atata copy-paste din cele scrise de Mihnea Maruta, cu ultimele cuvinte ale acestuia, de pe blogul sau:

Dacă şi Liviu Avram pleacă…

Share