home DIVERSE, MASS MEDIA STAREA PRESEI: A murit Calin Mitici (BadPolitics)

STAREA PRESEI: A murit Calin Mitici (BadPolitics)

Share

Primul ziarist de razboi de TV din Romania, Calin Mitici, nu mai este printre noi, s-a stins din viata la numai 46 de ani, anunta BadPolitics. Am ramas mai saraci cu un suflet, un profesionistul desavarsit, omul ale carui reportaje ne tineau cu sufletul la gura in fata televizorului in primii ani de dupa revolutie.

Din pacate, a murit singur, nimeni nu a fost alaturi de el. In ultimele clipe, pentru ca nu mai stiau nimic de el, colegii de la TVR l-au cautat, dar era prea tarziu.

Trecuse la ceruri. Cine a fost Mitici? S-a angajat în Televiziunea Română în anul 1990. A fost redactor de ştiri interne, corespondent al TVR în linia întâi a războiului din fosta Iugoslavie de la începutul anilor ’90.

Călin a fost primul corespondent de război român în această zonă, după 1945. Ulterior, a fost editor de ştiri, secretar general al Redacţiei Actualităţi Externe, producător executiv la aceeaşi redacţie, în care a realizat o serie de programe complexe, ca „Mapamond”, „Atlas”, „7×7”, „De luni până luni”, „Ora 25 Tranzit TV”, precum şi o serie de interviuri cu şefi de state.

Din anul 1999 până în anul 2003, a fost Redactor şef la Redacţia Social Economic din cadrul Direcţiei Programe, unde a coordonat concepţia şi realizarea a 70 de emisiuni difuzate pe canalele TVR.

Din anul 2003 a fost realizator de emisiuni la Redacţia Social Economic din cadrul Direcţiei Programe, pentru ca, din octombrie 2006 până în ultima clipă, să coordoneze activitatea Secţiei Emisiuni pentru Alte Minorităţi din cadrul Direcţiei Producţie Editorială.

Călin Mitici a fost vocea reportajelor altui mare dispărut din Televiziunea Română – George Borcescu, de care îl lega o strânsă prietenie şi care s-a stins şi el la începutul acestui mileniu, tot la vârsta de 46 de ani.

Sa-i fie tarana usoara! Respectuoasa amintire ii vom purta.

citeste si: A plecat dintre noi Călin Mitici (TVR)

Share