STAREA PRESEI – LITIGIUL MEU CU ACTIVE SOFT: Anexa la contract privind fidelitatea (III) Obligatia de a nu recruta personal

Share

CITESTE AICI CRONOLOGIA LITIGIULUI

La punctul 7 din anexa la contractul individual de munca
al “fidelului” lucrator la Active Soft, “Obligatia de a nu recruta personalul Angajatorului”, se spune ca angajatul Active Softnu are voie”, la fel, 2, respectiv 5 ani dupa incetarea contractului sau de munca, “sa angajeze, direct sau indirect, in numele si in interesul sau sau in numele si in interesul altei persoane, personalul Angajatorului, sa nu incurajeze sau sa determine prin orice mijloace personalul Angajatorului sa inceteze raporturile de munca cu Angajatorul si sa incheie raporturi de munca cu noul Angajator al Angajatului, fara acordul scris al reprezentantului legal al Angajatorului”.

Pentru ca exprimarea este absolut geniala, ea trebuie tradusa pe romaneste pentru noi, astia, cei mai putin geniali. Ghita a fost coleg la Active Soft cu Costel. Ghita a plecat de la firma Active Soft la o alta firma. Costel nu, lucreaza inca acolo. Ghita nu poate sa faca nimic sa il ia pe Costel, el sau noul sau angajator, sa il angajeze, decat numai cu acordul Active Soft.

Daca nu exista acest acord, pa. Daca totusi Costel isi da demisia de la Active Soft si apoi se angajeaza la firma la Ghita, Active Soft il acuza pe Ghita ca a incalcat actul aditional. Pe scurt, aceasta se numeste incalcarea libertatii de miscare a fortei de munca.

Eu am gasit si alte cateva lucruri pe care Active Soft ar putea sa le interzica angajatilor sai. De exemplu, dupa ce scapi de binefacerile acestei minunate firme, se poate sa ai nevoie sa mergi la un psiholog, sa-ti descalceasca neuronii, sa poti gandi ca oamenii normali, nu sa vrei sa te duci, de exemplu, la toaleta la noua ta firma-angajator si sa te intrebi daca nu cumva incalci vreo clauza impusa de catre mareata firma Active Soft folosind hartie igienica parfumata.
gbush-FreddyPibaque-WPC2007-caricature2ndprize p
Ei bine, asa cum am invatat la scola de tesit creierele Pro TV, din serialul “Clanul Soprano”, psihologii au obiceiul sa faca tratamente, inclusiv prin hipnoze cu retroversiune. In cursul acestor sedinte, un fost angajat Active Soft poate dezvalui secrete vitale depre soarta omenirii, detinute de SRL-ul condus de Mihai Emil Paun.

Ei bine, ar trebui analizat de catre oamenii de bine de la Active Soft ce avantaje avantajoase ar putea avea societatea, daca ar incheia un nou act aditional la contractele individuale de munca, prin care se vor interzice aceste metode de tratament pentru fostii angajati Active Soft.

Sa revenim dar la ce secrete pot turna fostii angajati Active Soft. Daca spun ei cate post-it-uri a consumat nu-stiu-care program manager intr-un an? Sau cat a vorbit pe Pid’jin zilnic? Sau de cate ori a ascultat-o pe Spritney Bears? Sau cat a frecat IuTub-ul?

Ar fi foarte grav sa se afle astfel de secrete!

(maine: Anexa la contract privind fidelitatea (IV) Raspunderea contractuala)

Share