home MASS MEDIA, SPORT STAREA PRESEI – FOTBAL- STEAUA – BERGODI – SCANDAL: Horia Ivanovici s-a inregistrat pe sine insusi

STAREA PRESEI – FOTBAL- STEAUA – BERGODI – SCANDAL: Horia Ivanovici s-a inregistrat pe sine insusi

Share

Din respect fata de cititorii mei si fata de adevar, ma vad obligat sa revin asupra precedentei mele postari. Aceasta este ceea ce Horia Ivanovici sustine ca e inregistrarea marturiei unui jucator de la Steaua, asupra actelor de om nebun pe care le face patronul Stelei, Gigi Becali. Mai concret, este povestea scandalului din vestiarul Stelei, din pauza meciului cu Sheriff Tiraspol, care ar fi fost spusa chiar de catre un jucator al acestei echipe:

Horia sustine ca a prelucrat inregistrarea marturiei jucatorului, ca sa-i protejeze acestuia identitatea. In 15 ore de la postare, urmatoarea inregistrare de pe Trilulilu a avut 21.702 ascultari:

Aparent, aceasta este o simpla inregistrare cu Horia spunand aceeasi poveste zisa si de jucatorul de la Steaua. Ciudat, te intrebi, ce l-o fi apucat pe Horia sa citeasca transcriptul marturiei sportivului? In urmatoarele momente, vom descoperi impreuna ca vocea “jucatorului” de la Steaua este chiar vocea lui Horia Ivanovici. Nu voi face decat sa va ghidez, asa cum am fost si eu ghidat de catre unul dintre comentatorii de pe Blog De Fotbal, detinut, dupa cate inteleg, chiar de catre cel care a uploadat inregistrarea in Trilulilu.

Clickati pe acest link, care este exact cel al primei parti a marturiei “fotbalistului”, inregistrata de cineva chiar din emisiunea Fanatik Show si apoi uploadata in YouTube. Intrati apoi pe acest link si, acolo unde scrie “Enter YouTube URL”, dati paste la adresa clipului, apoi click stanga pe butonul “GO”.

Dedesubt veti vedea cum apare un alt buton, “download mp3”. Daca aveti tzeava de Internet mai ingusta, aveti de asteptat cateva minute. Browsand, veti salva un fisier .mp3, numit “rename_your_file.mp3”, in calculatorul dumneavoastra.

Acum facem cunostinta cu un program mult mai complex decat pare la prima vedere: Winamp, full free edition.Va pot spune, de exemplu, ca va puteti face cu Winamp pe Internet propriul dumneavoastra post de radio. Cine il foloseste pur si simplu ca player va afla lucruri interesante.

De exemplu, haideti sa dam play fisierului “rename_your_file.mp3”, pe care tocmai l-ati salvat in calculator. Cu “fotbalistul” vorbind de mama focului pe inregistrare si cu programul selectat, dati Ctrl+P, adica intrati in task-ul de Preferences al programului.

Eu am versiunea in romaneste a programului, in care fereastra care se deschide se numeste “Configurare Winamp”. Selectati “DSP/Efecte audio” si, in fereastra din dreapta, “Nullsoft Studio de Procesare a Semnalului DSP”. Nullsoft este numele firmei care ofera programul Winamp. Cand ati selectat, se va deschide o a treia fereastra, in care dati click pe “Afisare Editor”.

In aceasta fereastra, selectati “Load/Incarcare” si incarcati “- simple pitch and tempo”. Acum, pe prima scala de procesare din stanga (Trigger 1), jucati-va cu cursorul vertical si, ridicandu-l in sus, veti descoperi la un moment dat… exact vocea lui Horia Ivanovici.

Numarati trei cote, de sus in jos. La jumatatea distantei dintre cota a treia si a patra, ceea ce se aude este exact vocea lui Horia Ivanovici. Acum mai avem o mica problema de viteza de playare, dar este clar ca avem de-a face exact cu vocea lui Horia, cu modul lui de a se exprima, cu reflexele sale verbale.

Este imposibil de adunat mii de cuvinte, intr-o inregistrare coerenta, care sa urmareasca exact ceea ce a spus jucatorul, pentru a-l incrimina pe Horia. La fel, este imposibil ca, daca faci operatiunea inversa cu aceasta inregistrare, sa rezulte o inregistrare identica celei din YouTube.

L-am vazut aseara pe Horia sustinand ca ii va da in judecata pe cei de la Steaua, pentru ca afirma ca in spatele sau ar fi Cristi Borcea. Acestea, evident, sunt aberatiile lui Gigi Becali. Ma mir insa ca nu il da in judecata pe cel care a prelucrat, pe Blog De Fotbal, falsa lui inregistrare cu un asa-zis jucator de fotbal de la Steaua. Daca omul acela minte, de ce nu il contrazice pe el Horia?

Mai verosimil mi se pare urmatorul scenariu. Bergodi a confirmat ca tot continutul relatat de Horia in inregistrare este corect, ca asa s-au petrecut lucrurile in vestiar. Dupa cum il stiu eu pe Bergodi, adica un domn, nu cred ca minte.

Eu cred ca Horia a stat de vorba cu unul sau mai multi jucatori de la Steaua, care, de frica, au refuzat sa dea declaratie/i, fie ea/ele si cu vocea modificata si filtrata. Apropos, orice program de editare audio stie sa faca chiar mai mult decat Winamp, punand o multitudine de filtre si deformari vocale, de nu mai poti face la loc vocea originala in vecii-vecilor. Metoda este folosita de Politie, pentru protejarea martorilor-cheie in cazuri de crima organizata.

Dar ciobanul de Horia… el crede ca merge asa, ca acum 20 de ani, pac-pac cu Winamp, gata! Revin: apoi a luat, a facut o poveste coerenta, a pus-o pe hartie si a citit-o, cu gafaituri si tot dichisul, ca sa faca audienta.

Na acum audienta! Directorul DigiSport, Teo Avramescu, care pe vremuri era la ProTV, in echipa lui Costi Mocanu, a declarat ca nu crede ca e vocea lui Horia Ivanovici si, chiar daca ar fi, nu il va da afara, pentru ca lumea vrea show. Aha, am inteles.

Uite-asa am scris in Romania un nou capitol despre starea presei, ce am fost si unde am ajuns. Horia mi-a fost coleg la EvZ. El era la Sectia Sport, sef de sectie era Grigore Cartianu. In sectia aceea mai erau Daniel Stanciu sau Alin Paicu, e-heeee! o, tempora! Tin minte ca Horia era un pusti subtirel, cu plete blondute si vocea subtirica.

Ce ai ajuns, Horia… mi-e rusine mie sa scriu aici. Ai vazut ca i-a mers lui Sorin Rosca-Stanescu, ce-ai zis mataluta? Ia sa trantesc si eu una! Fa un lucru destept: uita-te dimineata in oglinda, cand te barbieresti, si spune-ti tu singur ce esti. Ca oricum lui Becali (Gigi, ca mai are doi veri) i-ai dat acum o gura de oxigen, exact cand se scufunda mai cu spor.

Share