home MASS MEDIA, POLITICA STAREA PRESEI – AMINTIRI DIN EPOCA CDR: Cum l-a facut Nistorescu pe Dan Badea sa scrie contra lui Voiculescu, in loc sa-si publice propria ancheta

STAREA PRESEI – AMINTIRI DIN EPOCA CDR: Cum l-a facut Nistorescu pe Dan Badea sa scrie contra lui Voiculescu, in loc sa-si publice propria ancheta

Share

Asa cum arata aici Dan Badea, a inceput sa se autodenunte. Mai bine zis, ceea ce face el este o metafora mai aparte.

Aparent autodenuntandu-se, demasca magariile pe care le facea Cornel Nistorescu acum vreo zece ani, pe cand se dadea (si unii dintre confratii mei, ca Dan Tapalaga, de exemplu, chiar l-au crezut pe cuvant) campionul libertatii si democratiei.

In ultima sa postare, Dan Badea revine, povestind exact cum anume a fost intoxicat si deturnat de la adevarata ancheta pe care o facea.

Trebuia sa publice, dupa un pont propriu, un text despre gen. Constantin Rotaru, adjunctul lui Catalin Harnagea la SIE si a fost pus de Cornel Nistorescu, cu documente primite de la Harnagea, sa dea in Dan Voiculescu. Azi, ne intalnim cu aceiasi dezinformatori de meserie, exact pe sticla la Voiculescu, intr-o campanie anti-Basescu care ma umple de scarba.

Scandalul – devenit apoi notoriu: ICE Dunarea
. Acum, in ce masura a fost intr-adevar intoxicat si cat si-a dat seama ca este deturnat de la ancheta sa, spunandu-i-se si cum anume sa scrie, si ce titlu sa puna, aceasta o stie doar el. Omul si-a facut, pana la urma, meseria. Ce stia el despre vorbele de claca facute de sefii lui?

Spun aceasta pentru ca, la un moment dat, recunoaste ca “a pus botul la vraja”, fiind simultan, asa cum povesteste, constient ca e deturnat. Ce Dumnezeu, doar lucra la un organ de presa pro-CDR!

Realitatea este ca si mie mi s-au intamplat astfel de lucruri. Trebuie sa fac cateva drumuri la Biblioteca Centrala, pentru ca, pe cand au incercat altii (si uneori chiar au reusit) sa ma manipuleze, inca nu se inventase in Romania Internetul. Deocamdata, voi spune doar atat: Megapower-Rompower. Aviz cunoscatorilor…

Ceea ce trebuie sa inteleaga cititorul este ca eu, Dan Badea (insa el mai experimentat decat mine in astfel de manevre) si multi alti jurnalisti tineri am fost cand dusi cu zaharelul, in anii ’90, cand fortati sa scriem anumite materiale intr-un anumit fel, sub diferite motive, mai spre timpurile prezente. De la tentatia de a da o bomba de presa, pana la amenintarea cu concedierea.

Pe scurt, povestea spusa de Dan incepe astfel:

În urmă cu nouă ani, n-aş fi crezut că este posibil ca Emil Constantinescu, Cătălin Harnagea şi Cornel Nistorescu să stea la o masă plătită de Dan Voiculescu.

La acea vreme, mogulul era duşmanul public nr.1 al Administraţiei Constantinescu, aflat însă pe acelaşi eşafod cu mogulul de mai târziu, Sorin Ovidiu Vîntu.

Tot atunci, eu eram unul dintre ziariştii din subordinea lui Cornel Nistorescu şi aveam “sarcini” pe ambele “fronturi”. Eram, într-un fel, ca un proiectil bun de pus pe ţeava pistolului şi trimis la ţintă.

Nistorescu, marele şef, folosea des expresia “om pe ţeavă”. Uneori, o punea chiar pe colţul unor materiale primite la redacţie, iar asta însemna că e ordin să-l execuţi pe cel vizat.

Turturică, pune un om pe ţeavă!” – transmitea el comanda către dispecer (vezi facsimil, unde comanda viza niste mafioti obraznici de la PNL; comanda a rămas neexecutată pentru că m-am “fofilat”, nedorind sa ma implic într-un conflict PNL-PNŢcd ).

Făceam parte din plutonul de execuţie al “mafiei politico-financiare”, aşa cum o percepea, sau cum avea ordin s-o perceapă atunci directorul editorial al cotidianului Evenimentul Zilei. Ziarul era, cum se ştie, un oficios al administraţiei Constantinescu şi a fost folosit din plin pentru jocurile politice ale şmecherilor de la Cotroceni…
si in rest va las sa cititi chiar pe website-ul lui Dan Badea.

Citeşte şi
Efectul D51 CCR? Dan Voiculescu vrea în libertate

Efectul Deciziei 51 a Curţii Constituţionale a României este că acum avocaţii lui Dan Voiculescu

Iohannis confirmă susţinerea sa pentru Antena 3

Preşedintele de la Grivco Klaus Iohannis a confirmat implicit, într-o postare pe Facebook, susţinerea sa

Domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis…

Domnule preşedinte Klaus Iohannis, astăzi mi-am retras like-ul dat paginii dumneavoastră. Sunteţi pentru mine o

Câţi ani de puşcărie va face scriitorul Dan Voiculescu?

Dacă va scrie în acelaşi ritm carte după carte, Dan Voiculescu, această conştiinţă vie a

Camelia Voiculescu este executată silit de Fisc în Dosarul ICA

Fiscul a scos la licitaţie casa de vacanţă deţinută de Camelia Voiculescu în Predeal, pentru

Raportul Departamentului de Stat al SUA despre România

Vă prezentăm mai jos partea referitoare la drepturile omului din Raportul pe anul 2014 al

Armaghedonul Oligarhilor 34. Lichidarea lui Băsescu

Efectul puternic al mesajului transmis de acest fragment a fost notabil în epocă. Faptul că

Armaghedonul Oligarhilor 33. Complicitatea lui Constantinescu

Să analizăm puţin ce a mai rămas din cei şase: Băsescu, Constantinescu, Geoană, Patriciu, Voiculescu

Armaghedonul Oligarhilor 22. Miza CES

Din punctul nostru de vedere, controlul asupra CES (care a fost întotdeauna o dorinţă a

Mondenii – Și eu sunt varan VIDEO DE COLECŢIE

Mondenii - Și eu sunt varan este o perlă. Modelul de agregare este cel folosit

Share