STAREA PRESEI – ACTIVE SOFT: Unde este virgula lipsa

Share

Atunci cand scrii un text, trebuie sa ai grija sa o faci respectand regulile de gramatica. Atunci cand textul respectiv este unul oficial si este pus sub poza lui Mihai Paun, managerul unei companii care “se afla in topul editorilor web”, greseala de gramatica este cu atat mai penibila.

Mai ales ca discutam despre Active Soft, care are in portofoliu 25 de site-uri pe “diverse categorii, in functie de cerintele pietei si de nevoile consumatorilor de internet”, o companie foarte puternica, ce “si-a castigat reputatia de lider de piata pe segmentul de tineri cu varste intre 17 si 29 de ani”, ale carei principale site-uri “sunt succese de audienta, insumand peste 100 de milioane de pagini deschise lunar si aproape 14 milioane de vizitatori, conform Trafic.ro”.

Si totusi, si in acest caz apozitia se pune intre virgule. Mai ales ca sute de mii sau poate chiar milioane de tineri citesc acest text agramat si inteleg ca asa se scrie. Textul corect gramatical este:

“Active Soft, companie apartinand grupului NCH, in care creativitatea si pasiunea muncii concretizeaza cele mai indraznete proiecte.”

Acum, ideea este ca, dincolo de limba de lemn fruntasa din a doua parte a textului citat, acesta se afla sub poza unui tip elastic, foarte istet si dinamic, pe care astfel il face de ras pe nedrept. Chiar daca am eu acum cu el niscaiva povesti de povestit.

Share