Şoşoacă şi Rafila s-or certatără pă sticlă, despre coronavirus

Share

Noua faţă main stream politic a PSD, Alexandru Rafila, şi Diana Şoşoacă au avut prima coliziunea, cum era de aşteptat.

Diana Şoşoacă, senatoarea AUR, și doctorul Alexandru Rafila, deputat PSD, s-au contrazis la Antena 3, pe tema testărilor pentru persoanele infectate cu COVID 19.
Şoşoacă a afirmat că a primit din partea mai multor centre de recoltare de analize RT-PCR informații asupra faptului că, pe documentul pe care îl primește persoana testată de COVID, ar scrie, în josul paginii, cu litere mici, “activitate de recoltare neacreditată RENAR”.
Cu alte cuvinte, aceste centre nu ar fi acreditate. Rafila a declarat că acreditarea se dă laboratoarelor, și nu analizelor, și că laboratoarele nu-și pot asuma răspunderea de exemplu pentru manipularea testelor care ajung la ele, prin intermediul ambulanțelor.
Rafila a spus că “cine a fost depistat pozitiv COVID sigur e pozitiv” și că o eventuală eroare ar putea să dea, în sensul în care un test pozitiv să iasă negativ.
“Adică și cei negativi sunt tot pozitivi?”, l-a întrerupt Diana Şoşoacă, vizibil în dezacord cu explicațiile lui Rafila.
Alexandru Rafila: “Mă lăsați să vorbesc?”
Diana Sosoaca: “Totuși cred că pot să vă pun o întrebare”
Alexandru Rafila: “Puneți întrebări în cascadă”
Diana Sosoaca “Pentru că sunt mai inteligentă decât alții”
Alexandru Rafila: “Absolut, se vede de la distanță”
Senatoarea AUR a folosit greșit cuvântul “septic”, dorind să se refere la un mediu steril. “Doamna Şoşoacă, dvs știți ce înseamnă un mediu septic?”, a întrebat-o Rafila.
“Da, știu. Nu există în România”, a răspuns senatoarea AUR. “Doamna Şoşoacă, un mediu septic înseamnă un mediu infectat”, a corectat-o Rafila.
“A, da, aseptic”, a spus Diana Şoşoacă.
Share