Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de Dosarul Delta Dunării

Share

Aşa se întâmplă când Justiţia nu lucrează cu celeritate. Sorin Ovidiu Vîntu scapă de unul dintre dosarele răsunătoare în care a fost implicat.

Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că i-a dat un milion de euro mită lui Bogdan Olteanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, după ce Tribunalul București a constatat că fapta s-a prescris, potrivit sentinței pronunțate în sala de judecată.

Procurorii DNA pot face apel la sentința Tribunalului București. Vântu, fostul patron Realitatea TV, își recunoscuse fapta, dar ulterior a revenit asupra declaraţiei.

Vântu fusese trimis în judecată în acest dosar în 2018, fiind cel de-al șaselea dosar penal instrumentat pe numele fostului mogul media.

Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat în aprilie 2012 în al cincilea dosar, în care a fost judecat alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

Într-un dosar disjuns, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru trafic de influență. Olteanu era președintele Camerei Deputaților și unul dintre liderii influenți ai PNL, la acel moment.

Share