Sorin Oprescu scânceşte că a făcut abuz în serviciu de doar 34 de euro

Share

Infractorrul Sorin Oprescu se plânge acum instanței că a fost condamnat definitiv, la 10 ani și 8 luni de pușcărie, pentru o infracţiune minoră.

Ar fi vorba despre un abuz în serviciu de 34 de euro, care, reținut alături de luarea de mită, despre care susţine că ar fi fost un împrumut, i-ar fi determinat pe judecători să pronunțe împotriva lui o pedeapsă disproporționată.

Detaliile se regăsesc în motivarea deciziei, prin care Curtea de Apel București și-a declinat competența, cu privire la judecarea uneia dintre contestațiile la executare (dosar 4383/2/2022) formulate de Sorin Oprescu, în favoarea Tribunalului București.

Într-o altă contestație la executare (dosar 15744/3/2022), depusă inițial la Tribunalul București, Sorin Oprescu susținea că pedeapsa la care a fost condamnat este comparabilă cu cea pentru crime de război.

În mare, ambele contestații au cam același conținut şi diferă doar rezultatul pe care Sorin Oprescu îl așteaptă: într-una spune că decizia disproporționată constituie o cauză de împiedicare la executarea pedepsei, iar în a doua că este o cauză de micşorare a pedepsei.

Este ca şi cum ai spune în acelaşi timp că vrei să te duci cu trenul până la Braşov, dar şi că vrei să te duci cu trenul până la Sibiu.

Share