Sorin Oprescu nu ar fi extrădat din Grecia. Ţine figura cu “închisorile rele româneşti”

Share

Se pare că pentru greci nu contează că Sorin Oprescu este un infractor, ci că acoliţii lui din PSD au avut grijă să creeze pentru marii corupţi un cap de pod, pentru a rămâne în libertate.

O instanță din Grecia a decis să nu-l extrădeze pe Sorin Oprescu în România, unde are de ispășit zece ani și opt luni de închisoare, cu executare.

Curtea de Apel din Atena a respins cererea României, de extrădare a lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei este în libertate, după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro.

Condamnat la 10 ani de închisoare, dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut la Atena, pe 17 mai.

Oprescu a declarat pentru Antena 3, după ce a ieșit din arestul preventiv din Atena, că el nu a încercat să fugă din România, ci „eram aici (în Grecia – n.red.), îmi făceam visul de o viaţă întreagă”.

Acesta a spus că își definitiva „formele de rezidență, începute în urmă cu 6 luni”.

Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare, pentru corupție, de către Curtea de Apel București. El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Concret, la un anumit grup de contracte ]ncheiate de Prim[ria Capitalei, Sorin Oprescu ];i lua un comision de 10% din valoarea contractului.

Share