Sorin Oprescu a blocat postul de chirurg-şef de la Spitalul Universitar

Share

Sorin Oprescu rămâne în Grecia, după ce Curtea de Apel din Atena a respins cererea de extrădare formulate de statul român.

În țară, după fuga medicului șpăgar, rămâne un lung șir de procese. Unul dintre dosare este legat de faptul că postul de șef al Secției Chirurgie, a Spitalului Universitar, a fost blocat pe numele lui Sorin Oprescu.

Alte dosare deschise de avocații lui Sorin Oprescu sunt legate de condamnarea acestuia la 10 ani 8 luni de închisoare.

De exemplu, contestația la executare a lui Sorin Oprescu trebuia să fie luată în discuției, însă un magistrat de la Tribunalul București a admis cererea de preschimbare a termenului formulată de avocatul fostului edil al Capitalei, astfel că procesul cu numărul 15744/3/2022 se va judeca pe data de 2 august.

Tot la Tribunalul București, Sorin Oprescu a depus pe rolul Secției a IV-a Civilă o cerere de ridicare a sechestrului asigurator, în urma condamnării definitive la pedeapsa de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, pronunțată de Curtea de Apel București.

Dosarul 19640/3/2022 a fost înregistrat pe 19 iulie și nu a primit încă un termen de judecată.

O contestație în anulare a fost depusă de Sorin Oprescu pe rolul Curții de Apel București, care a dat un prim termen de judecată pe data de 23 septembrie.

O altă contestație la executare a fost formulată, de data asta, de Spitalul Universitar de Urgență București, proces în care Sorin Oprescu este intimat.

Share