home EVENIMENT Sistemul corupt a vrut să se uite în anchetele DNA via Inspecţia Judiciară

Sistemul corupt a vrut să se uite în anchetele DNA via Inspecţia Judiciară

Share

Sistemul corupt a încercat s folosească controlul făcut de Inspecţia Judiciară pentru a se uita în dosarele DNA. În încercarea de a răsfoi aceste dosare, răufăcătorii s-au lovit de integritatea unui om.

CSM a dat aviz pozitiv pentru revocarea lui Ţuluş şi Moraru Iorga

Conducerea Inspectiei Judiciare a intervenit in efectuarea controlului managerial la DNA, arată Ziare.com. Aceasta prin…

… dispoziţii date în afara cadrului legal, coroborat cu prelungirea nejustificată a perioadei de control, de natură a perturba activitatea DNA.

, acuză însăşi coordonatoarea echipei de control.

Sistemul corupt a vrut să-şi bage nasul în dosarele anticorupţie

Aceasta este inspectoarea Elena Rădescu. Ea a scris o notă de 12 pagini Consiliului Superior al Magistraturii. Dispoziţiile acuzate de Rădescu se referă la…

… efectuarea într-un anumit mod a controlului, de natură a crea condiţii pentru scurgeri de informaţii în cauze aflate în proceduri speciale. Verificarea unor dosare care se aflau în proceduri de inventariere şi nu se aflau în lucru la procurori. Audierea unor persoane care au plecat din DNA pe segmentul comunicare.

Inspecţia Judiciară nu ştia de nota Elenei Rădescu. Sistemul corupt nu a fost informat

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin-Bogdan Alexandru, a declarat că instituţia nu avea cunoştinţă de această notă. În schimb, cel al CSM, Ştefan Lucaciuc, ne-a confirmat că documentul a fost înregistrat săptămâna trecută.

Nota a fost comunicată membrilor şi va fi analizată împreună cu alte memorii şi note care au fost înregistrate la CSM cu privire la aceleaşi aspecte – modul de derulare a activităţii de control la DNA.

, a precizat el.

Nota inspectoarei Elena Rădescu a fost depusă şi la PÎCCJ, unde este în curs de analiză, a afirmat pentru Ziare.com purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Bulcu.

Share