home EVENIMENT CSM a dat aviz pozitiv pentru revocarea lui Ţuluş şi Moraru Iorga

CSM a dat aviz pozitiv pentru revocarea lui Ţuluş şi Moraru Iorga

Share

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz pozitiv revocării procurorilor DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga. Avizul este consultativ. Dar e vorba şi despre solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

Black Cube a avut ausvais de la cineva-nalt la stat

Cei doi procurori, precum și procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au fost audiați câteva ore. Aceasta în plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM a decis, Ţuluş vorbeşte despre iubire

Ţuluş a declarat la ieşirea de la DNA că nu el este cel care a făcut publice înregistrările cu şefa DNA. De asemenea, că aceasta nu l-a iubit niciodată şi că în ultimul an DNA a devenit o caricatură.

Laura Codruţa Kovesi a declarat că motivele cererii de revocare sunt legate de două dosare în curs de investigare.

CSM a constatat că Mihaela Moraru Iorga nu a înregistrat un denunţ

Procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi a cerut săptămâna trecută revocarea din funcţie pentru cei doi. Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga sunt ambi şefi de secţii la Direcţia Naţională Anticorupţie.

DNA a spus secţiei de procurori din CSM că cei doi procurori nu mai îndeplinesc condiţia bunei reputaţii. CSM se referă la Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Lui Moraru Iorga i se reproşează că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale. Lui Ţuluş, că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile. Aceasta i-ar fi afectat imparţialitatea.

 

Share