Sindicatele îl critică pe Cătălin Drulă, pentru că desfiinţează ARSVOM

Share

Aşa cum era de aşteptat, în Afacerea Câinele Drulă, Cătălin Drulă este atacat de sindicate, care s-au solidarizat cu cei din ARSVOM.

Câteva zeci de angajați ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) au protestat, în fața sediului instituției, față de anunțul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, că respectiva agenție va fi desființată, iar atribuțiile acesteia ar urma să fie preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit liderului de sindicat din cadrul ARSVOM, Robert Robescu, unitatea, ce are aproximativ 200 de angajați, trebuie să funcționeze ca entitate civilă, neputând fi în subordinea IGSU, astfel încât să se poată interveni și în apele teritoriale ale statelor vecine.

„Dezmintim toate afirmațiile ministrului Drulă, deoarece Corpul de control pe care l-a trimis Ministerul Transporturilor a primit un raport complet, cu privire la intervenția în discuție, și ar trebui să știe foarte bine faptul că nava S.A.R. (Searh and Rescue) ARTEMIS, aparțînând ARSVOM Constanța, a fost întoarsă de către Centrul Maritim de coordonare aparținând de Autoritatea Năvală Română – Ministerul Transporturilor, de la distanța de 40 de mile marine (74 km), iar nava care a intervenit se afla la 18 mile de cargoul în dificultate și tot a avut nevoie de două ore pentru a se apropia, în vederea salvării echipajului.

Mai mult decât atât, ARSVOM este cuprins în Tratatul de preaderare la Comunitatea Europeană, iar I.G.S.U. nu are nici un fel de acord recunoscut de IMO sau OPITO.

Concluzionăm faptul că ministrul Drulă are cea mai incompetentă poziție pe această temă, din cauza reacției sale rupte de realitate“, a transmis Sindicatul scafandrilor din cadrul ARSVOM.

„Ieri dimineață, câțiva colegi de servici și cunoscuți mă sunau și mă anunțau de apariția unei știri, nu una prea veselă, chiar deloc, ca efect al unui recent scandal de corupție și percheziții ale DNA, la sediul ARSVOM.

Știrea cu pricina anunța precum că ministrul transporturilor Cătălin Drulă ar fi luat hotărârea ca ARSVOM ( Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare ) să fie desfințată.

Deci și prin urmare, ARSVOM ca instituție subordonată MT, instituție văzută ca un fel de chupacabra al bugetului de stat, întră iar în colimator-ul politicienilor.

Și cum nu era nici Luna plină, nici planetele nu erau așezate fix cum trebuie, Mercur în retrograd și nici achizițile publice într-atât de transparente necazul se abătu’ peste cei aprox 200 de angajați și ale lor familii.

Dar stați așa, domnu Drulă același ministru din partidu’ ălora care se cred ușa de biserică, propovăduind româniei imaginea de imaculați precum Albă ca Zăpada declara cu doar câteva zile în urmă la un post de televiziune că după informațile sale, informații obținute și citite din comunicate de presă știa și era tare înfuriat „despre cei cu barcă care nu au reușit să iasă din port că era vreme rea”…

Alo domnule ministru, serios ,chiar așa???

Nu vă înfuriați aiurea, nefondat, mai întrebați oamenii capabili și îndreptățiți să o facă ori recomand cu tărie să faceți personal o vizită în portul Constanța, vorba aceea că tot îl aveți pe inventar nu mai căscați gură la habarnisti și analfabeți funcționali că duduie România de ei chiar și la dumneavoastră în partid, tot ăla pe care l-am votat cu două mâini și încrederea că faceți treaba bună, dar se pare că nu.

Foarte trist că un ministru al transporturilor care ar trebui să cunoască absolut tot ce administrează în ograda proprie citește comunicate de presă aberante, iese în spațiul public și face declarații absolut eronate și neadevărate bazate pe comunicate de presă ale Dumnezeu știe cui !!!

Sper că Nu ale DNA-ului că ei nu au treaba cu salvarea pe mare și nici ale corpului de control al primului ministru format din niște cocoane de București experte în de toate și tot inclusiv în domeniul aero-spațial și naval care susțineau că ‘personalul navigant din ARSVOM este prea numeros’… hai nu zău așa…”, a reacționat și comandantul navei Artemis.

Sindicalistul a mai spus că solicită o întâlnire cu prim-ministrul Florin Cîţu, pentru a discuta despre implicațiile deciziei anunțate de ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată, atribuțiile acesteia urmând să fie preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, menționând că și-a exprimat acordul în acest sens și premierul Florin Cîţu.

Share