home EVENIMENT Gangsterizare. România devine o ţară tot mai puţin sigură

Gangsterizare. România devine o ţară tot mai puţin sigură

Share

Sub oblăduirea binevoitoare (cu penalii) a PSD, România devine o ţară în curs de gangsterizare. De la primul incident de anul trecut, de la metroul bucureştean, tot mai multe evenimente de mică infracţionalitate se multiplică dramatic.

Şerban Nicolae nu dă doi bani pe avertismentul Franţei

Lucruri care înainte erau de neimaginat acum devin faptă. Oameni împinşi sub şine, acte de pedofilie, crime, tentative de crimă, agresiuni de tot felul au început să se prolifereze în ţara noastră. Şi încă nici nu au fost mutilate Codurile Penale. Atunci să te ţii!

Ideea este că nu poţi fi sigur de nimic. În primul rând, pentru că în vremurile comunismului, fără o presă liberă, aveai impresia că ţara e mai sigură decât în realitate. În al doilea rând, pentru că la asemenea evenimente presa reacţionează, dând serii de articole, pentru că se citesc.

Gangsterizare. Pedofil căutat de 24 de ore prin Capitală

În al treilea rând, pentru că poliţia nu dă statistici publice clare, care să ateste creşterea infracţionalităţii sau nu. Şi chiar dacă ar face-o, ce încredere poţi aă ai într-un minister condus de apropiata unui infractor dovedit de Justiţie?

De 24 de ore, poliția din Capitală caută un bărbat care a agresat doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei. Fraţii, de 5 şi 9 ani, se întorceau acasă de la o familie de prieteni care locuia în apropiere. Oricine îl recunoaşte pe bărbat e rugat să sune la 112.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Sunt efectuate mai multe activități de cercetare și criminalistice. Au fost identificate și alte camere de supraveghere și sunt vizionate imaginile, informează Poliția.

Detalii sordide

La începutul anilor 90, presa mainstream publica aşa ceva în bref, în subsolul paginii 2. Rubrica se numea “Cronica Neagră”. Caractere erau mai mic. Publicaţiile tabloide, gen “Infractoarea”, erau considerate gunoi mediatic şi erau excomunicate tacit din media.

Acum, informaţiile acestea fac deliciul presei serioase. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede că bărbatul a intrat în acelaşi timp cu copiii în lift. Toţi au urcat până la etajul 8, apoi au coborât la 4.

Întâi, bărbatul s-a apropiat de fetiţa de 5 ani, pe care a sărutat-o şi a pipăit-o, apoi a trecut la băiat. Mama celor doi era internată în spital cu cel mai mic copil, în vârstă de un an. Fetiţa şi băieţelul stăteau la o prietenă de familie, iar vineri dimineaţă au mers până acasă să ia o cutie de cereale.

Gangsterizare. Plâgere la poliţie

După 20 de minute, tatăl a plecat să îi caute în parc. Exact în acel moment, copiii au revenit la locuința prietenei de familie. Băiatul a început să plângă și a povestit ce s-a întâmplat. Ca-ntr-un film american prost, de categoria B, cu gangsterizare şi mică infracţionalitate.

Tatăl copiilor a depus plângere la poliţie. Astăzi, fetiţa va fi dusă la IML pentru expertiză. Administratorul spune că individul nu locuieşte în bloc. Poliţiştii au ridicat amprente de pe uşa liftului şi de pe uşa blocului.

Gangsterizare. Un şofer băut ia în botul maşinii şase pietoni

Un şofer beat, în vârstă de 16 ani, a lovit cu o camionetă, în localitatea Tureac, Bistrița Năsăud, un prim grup de persoane. O tânără rănită grav a murit la spital. Bărbatul și-a continuat drumul. A rănit trei fetițe și o adolescentă în două coliziuni succesive. Polițiștii l-au oprit pe șofer după al treilea accident.

Şoferul în cauză are 16 an. El a fost externat din spital şi dus la audieri, potrivit datelor comunicate sâmbătă Agerpres. Pe numele acestuia urmează să fie emis mandat de reţinere pentru 24 de ore. Apoi, va fi prezentat instanţei, cel mai probabil în cursul zilei de duminică, cu propunere de arestare preventivă.

Gangsterizare. Copil căutat de poliţie, găsit mort

Copilul căutat de poliţiştii din Suceava a fost găsit mort, la un kilometru de casă la aproximativ 1.200 de metri de casă. Peste o sută de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ISU şi voluntari au fost implicaţi sâmbătă în acţiunea de căutare a unui copil de doi ani şi patru luni din cătunul Bahna, de pe raza oraşului Vicovu de Sus, dispărut de acasă cu o seară înainte.

Pentru ca fenomenul de gangsterizare să fie mai baroc, avem şi cazul persoanei agresate şi înjunghiate lângă staţia de metrou Politehnica. Evoluţia persoanei este favorabilă, informează Spitalul Clinic Universitar.

Un tânăr a fost transportat joi seară la spital după ce a fost agresat într-un părculeţ din apropierea staţiei de metrou Politehnica, poliţiştii constatând că el a fost victima unei infracţiuni de tentativă de omor.

Share