home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Serinela Spătărelu o rupe cu Andrei Siminel/Ziare.com şi formează alt website

Serinela Spătărelu o rupe cu Andrei Siminel/Ziare.com şi formează alt website

Share

Serinela Spătărelu pleacă din NCH. Publicația online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site, de mai bine de zece ani.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Practic, pleacă toată redacția condusă de Spătărelu, dar și departamentele de suport, de tehnic și de vânzări, în total, câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

Conform acelorași surse, la mijlocul acestor plecări este o neînțelegere între echipa redacțională și patronat, mai exact reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Ziariștii ar fi acuzat, spun sursele Paginademedia.ro, tentative de ingerințe editoriale din partea lui Andrei Siminel.

De cealaltă parte, patronatul și-ar fi arătat nemulțumirea de faptul că Ziare.com este deținut de NCH (New Century Holdings), însă operațiunile erau derulate prin compania deținută de Serinela Spătărelu.

Site-ul Ziare.com este administrat de mai mulți ani de firma Alert News, deținută de Serinela Spătărelu. Pe aceeași companie sunt angajați și membrii echipei din redacția publicației online.

Contactată de Paginademedia.ro, Serinela Spătărelu nu a comentat plecarea echipei pe care a condus-o. Până la ora publicării articolului, nici Andrei Siminel nu a răspuns întrebărilor. Andrei Siminel este reprezentantul companiei americane NCH în România.

NCH administrează și fonduri de investiții (Broadhurst – acționar la Vel Pitar) și Lindsell Enterprises. În portofoliul administrat sunt companii din imobiliare (United Capital), retail (Romarta), bănci (Libra Bank) și internet (Netbridge).

Neînțelegerile dintre echipă și Siminel au început în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă a fost căutat un nou coordonator pentru site.

După o perioadă de discuții în piață cu mai mulți ziariști, a fost găsit un nou redactor-șef, care urmează să reconstruiască Ziare.com. Este vorba despre jurnalista Ramona Ursu.

Ziarista urmează să preia atribuțiile de redactor-șef în următoarele zile. Ramona Ursu lucrează în prezent la Newsweek România, unde este și printre fondatorii publicației. Înainte, a fost jurnalist la Adevărul, de unde a demisionat în 2017. Timp de un an, a lucrat la Revista 22.

La vremea respectivă, spunea Ramona Ursu “Concret, redactorul-sef mi-a transmis că patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui, presiuni cărora până acum le-a făcut faţă”.

Ramona Ursu a confirmat informația legată de oferta Ziare.com, fără da alte detalii. Echipa Ziare.com va lansa în perioada următoare o nouă publicație online.

În echipă sunt practic toți ziariștii Ziare.com, cu nume precum Serinela Spătărelu, Ioana Ene Dogioiu, Magda Grădinaru sau Ionel Stoica.

În proiect intră și jurnalistul Emilian Isăilă, care a lucrat cu Ziare.com până în toamna lui 2019, când a plecar pentru a-și lansa proiectul PolitikNews.ro.

Citeşte şi
Mihai Paun si-a dat demisia din ActiveSoft (HotNews)

Mihai Paun, directorul general al companiei Active Soft din grupul NCH care detine site-uri precum Read more

Exit ziare.com, enter ziare-pe-net (Mos Califar)

N-am nevoie de ersatz voxpublica - gen, forumistele moldovence ale udrei sau alti ciudatei anonimi Read more

Zoso se baga in seama cand nu-l baga nimeni…

... tot in seama, evident. Ieri scriam despre CT Popescu si ultima sa excrematie jurnalistica Read more

Ziare.com anunta apocalipsa fiscala

Nu e prima data cand Ziare.com face asa. Cel mai mult rau il fac acest Read more

Revista presa(rilor). Turcescu, in locul lui Sassu?

Adrian Tudor sustine ca Turcescu nu vine interimar, ci definitiv, si nu director, ci presedinte Read more

Revista presa(rilor). SRS vine? Tranteste Adevarul?

Cel putin asa da pe surse Tibi Lovin. Sincer? Cred ca ar fi horror. Oricum, Read more

Revista presa(rilor)

TVR 1 revine in Moldova in doua luni, anunta website-ul Stirea Zilei, din Republica Moldova: Read more

Revista presa(rilor)

Michael Schroeder în locul lui Răzvan Corneţeanu, la conducerea Adevarul Holding, anunta Tiberiu Lovin: Organigrama Read more

Revista presa(rilor)

Reporter Virtual anunta ca Peter Imre e noul şef de la Adevărul Holding: In curand, Read more

Revista presa(rilor)

"Trafic.ro s-a tâmpit", crede Tiberiu Lovin: Ma gandesc ca trafic.ro s-a tampit definitiv. De doua Read more

Share