Senatoarea Diana Şoşoacă vrea cu arma în Parlamentul României

Share

Treptat, senatoarea foarte independentă Diana Şoşoacă dă semne tot mai vizibile că începe să scape hăţurile şi o lasă de tot nervii.

Senatoarea Diana Şoşoacă a anunțat, după ce a încercat în zadar să între cu forța, la ședința Comisiei Juridice, fără mască de protecţie conformă, că își va cumpăra o armă. Şoşoacă susține că ea a fost cea agresată.

”În acest context, îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României ești bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democrație decât în România de o mie de ori. Și în China e democrație”, a declarat Diana Şoşoacă. Lucru care spune multe despre cine o păpuşează pe doamna.

Şoşoacă a mai spus că a depus plângere penală împotriva președintelui Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, împotriva „senatorului care m-a lovit cu pumnul în piept” și a doi angajați ai Senatului.

Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ține ședința în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, potrivit solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a grupului parlamentar PNL, a declaratpreședintele comisiei, Iulia Scântei.

„Se va ține o nouă ședință. Voi informa conducerea Senatului, cu privire la situația petrecută astăzi. Am fost puși în imposibilitatea de a derula ședința, de a da curs solicitării Biroului permanent și, împreună cu conducerea Senatului, vom decide care este modalitatea parlamentară de a derula această ședință”, a afirmat Scântei.

Potrivit acesteia, „dacă au fost încălcate prevederi legale, pentru care să fie angrenată răspunderea contravențională, civilă sau penală”, se vor aplica sancțiuni.

„Faptul că, în mod colectiv, legea este încălcată, nu este o scuză”, a subliniat Iulia Scântei, referitor la faptul că există mai multe persoane în Parlament care nu poartă masca de protecție sanitară.

„Am acceptat avocatul (Dianei Şoşoacă), deși din cursul zilei de luni i-am transmis să îmi spună cine o însoțește (…) și nu mi-a indicat. Participarea altei persoane la o ședință care nu este publică se face doar la invitația președintelui comisiei”, a explicat Scântei.

Întrebată despre plângerea penală pe care Diana Şoşoacă a spus că i-o va înainta, pentru că nu i s-a permis dreptul la apărare, Scântei a răspuns:

„Regret! Este opțiunea domniei sale. Îi invit pe toți cetățenii români care sunt susțînători ai doamnei senator Şoşoacă să manifeste echilibru, să facă abstracție de aceste apeluri disperate și disproporționate, care nu califică până la urmă prestigiul și demnitatea de senator, să nu dea curs incitării la ură și la violență, să nu vandalizeze birouri senatoriale de circumscripție.

(…) Regret pentru domnia sa, dar în Parlamentul României trebuie să respectăm legea”.

Share