Scrisoare către colegii mei din Radioul Național

Share

Ion Moraru,
Realizator de emisiuni,
Vicepreședinte FRJ MediaSind

Hoții stigă :„ hoții !” sau „ cea mai bună apărare este atacul”.
Cele două expresii, destul de prezente Ion-Moraruîn limbajul nostru uzual, reflectă o stare de lucruri mai mult decât reală. Cei prinși la furat strigă intotdeauna „hoții!”și încearcă să se infiltreze repede în rândul celor care reclamă hoția, legitimându-se ca oameni cinstiți.

Ieri am ascultat câteva fragmente din discuțiile care au avut loc la comisiile de cultură ale Parlamentului și care vizau componența Consiliului de Administrație din SRR. La un moment dat a fost invocat și numele lui Adrian Moise.

Mare mi-a fost mirarea să aud vocea unui cunoscut deputat, care spunea că Moise este un procesoman frustrat, că cele reclamate de el (la diverse instanțe ) sunt pure invenții, etc..

Imediat am rememorat informatii de la ANI ,apărute în presă . Mi-am amintit de procesul pe care Miculescu Ovidiu l-a pierdut în fața Agenției de Integritate, la Curtea de Apel București, mi-am amintit de o listă mare, cu nume ale persoanelor din conducerea Radioului ce au fost declarate incompatibile și sunt încă pe funcții. Știam că la SRR este raiul incompatibililor.

Adrian Moise a fost cel care a devoalat ilegalitățile și incompatibilitățile din Radio România și, în loc să fie felicitat pentru exercițiul său de înalt civism, a fost concediat (după o cercetare sumară) pe motive inventate.

Este întristător ca un deputat să apere matrapazlâcurile Administrației Miculescu, in pofida evidenței, ignorând adevarul, atacându-l pe cel care îndrăzneșe demascarea fărădelegii, după vechiul pricipiu bolșevic „cine nu e cu noi, este împotriva noastră” și plătește pentru asta, adaug eu.

Adrian a primit în ultima vreme lovituri grele. Unele în plină figură, altele chiar sub centură, sau prin spate, de la cei de la care nici nu se aștepta, uneori. Atacuri concentrate, din partea unor colegi interesați să promoveze „călcând pe cadavre”,din partea conducerii instituției, care nu s-a dat în lături de la încălcări ale legii, de la un sindicat „galben”,din penitenciare ,care iși oferea seviciile să „salveze dialogul social” în instituție, chiar și de la unii politicieni , care au inchis ochii în fața ilegalităților semnalate, ba mai mult, au continuat să-i susțină pe Miculescu Ovidiu și pe apropiații lui.

Adevărul va ieși însă curând la lumină, așa că „nu trebuie să ne pierdem speranța”, așa cum spunea Sfântul Ioan Paul al II-lea. Tot el adresa un îndemn care a încurajat luptătorii împotriva comunismului :„Nu vă fie teamă”.

Repet și eu aceste cuvinte și vă rog : Nu vă fie teamă și nu vă lăsați timorați de politrucii din fruntea instituției! Nu aplecați capul în fața celor ce vor să vă ingenuncheze! Uniți-vă , pentru că uniți veți fi extrem de puternici, credeți-mă!

Alături de Adrian, să faceți tot ce vă stă în putință pentru a restaura dreptatea și adevărul în SRR. Și vă reamintesc ceea ce dumneavoastră știți foarte bine :Radioul Național nu se identifică cu administrația Miculescu.

El are o tradiție și un prestigiu pe care trebuie să le apărați de orice atac din partea imposturii, în numele ascultătorilor dumneavoastră.

Share