Scandalul bileţelului se întoarce. De data aceasta, prin LC Kovesi

Share

După Scandalul bileţelului Roz, care a dus la alegeri anticipate în 2007, 10 ani şi şase luni mai târziu urmează Scandalului bileţelului alb. E interesant de văzut la ce va duce acesta.

Kovesi ar putea fi obligată de CCR să se prezinte la Parlament

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut dezvăluiri în timpul audierii de vineri de la CSM. Astfel, inspectorii judiciari au verificat anumite dosare şi anumite activităţi. Kovesi a prezentat un bileţel, pe care susţine că l-a găsit între documente verificate anterior.

Scandalul bileţelului alb. Sistemul corupt urmăreşte anumite dosare

Pe bileţel, apar două numere de dosare. Unul dintre ele “este extrem de important”.

În timpul controlului, am constatat mai multe lucruri. S-au căutat dosare, au fost verificate anumite documente, anumite activităţi. S-au citit anumite acte, din anumite dosare, de către o parte a echipei de control.

, a spus LC Kovesi.

Inspecţia Judiciară a pierdut notiţe. Scandalul bileţelului alb plin de murdării

Kovesi a detaliat:

Am aici un bileţel, din cele multe pierdute de Inspecţia Judiciară. Acesta este pierdut, în sensul că fost pus între nişte documente, pe care m-am dus să le ridic de-acolo, probabil a fost rătăcit. Se poate observa că sunt trecute două nume de dosare.

Avem un scris. După care, unul dintre inspectorii judiciari completează din registru unde este acel dosar şi ce s-a întâmplat cu el. Unul dintre dosare este extrem de important. Eu mă întreb de ce un inspector care face un control la DNA vine cu bileţele, pe care are trecute numere de dosar.

După care ia registre din 2004 şi trece anumite chestiuni. E foarte simplu să ştim al cui este acest scris.

, a spus Kovesi.

Au fost căutate chestiuni exterioare controlului

Procurorul şef al DNA a mai arătat că au fost verificate toate registrele din 2004, iar pe unele pagini inspectorii au făcut menţiuni.

Au fost răsfoite pagină cu pagină. La unele pagini, inspectorii şi-au făcut anumite menţiuni, ceea ce ne duce cu gândul că au fost căutate şi alte chestiuni exterioare acestui control.

, a subliniat Kovesi, care susţine că se aştepta la un control obiectiv.

Scandalul bileţelului roz

În urmă cu peste 10 ani, pe 17 ianuarie 2007, a izbucnit Scandalul bileţelului roz. Elena Udrea a prezentat public o notiţă ce ar fi fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu. În aceasta, premierul de atunci îi cerea preşedintelui Traian Băsescu să intervină în dosarul lui Dinu Patriciu.

Izbucnirea acestui scandal a fost semnalul războiului deschis între tabăra politicienilor pro-Băsescu şi cea a celor anti-Băsescu. Rezultatul a fost prima suspendarea a preşedintelui. Semnele conflictului mocnit dintre cele două părţi erau observabile încă din anul 2006.

Este notorie explozia Monicăi Macovei, ministrul Justiţiei, contra premierului Tăriceanu. Armaghedonul Oligarhilor detaliază datele conflictului existent. De data aceasta, Scandalul bileţelului alb  are alte conotaţii.

Share