Ţeapă! Tot Liviu Dragnea conduce în continuare Guvernul României

Share

Este ţeapă în PSD. Tot Liviu Dragnea este cel care controlează Executivul. Înlocuitorii celor trei demisionari sunt oameni din PSDragnea.

Scandalul de la finalul zilei trecute s-a dovedit a fi o furtună într-un pahar cu apă. Totul a rămas ca înainte. Mihai Tudose şi-a consumat gloanţele cu “demisionez acum” în CExN-ul de aseară.

Ori cei doi sunt înţeleşi şi totul este o mascaradă de ochii opiniei publice, ori… Prezentăm înlocuitorii celor trei demionari în continuare, om cu om.

Sevil Shhaideh =>> Paul Stănescu. Ţeapă. Puşculiţa principală rămâne la PSDragnea

Diferenţa este că acum Paul Stănescu ar putea să-l halească direct pe Liviu Dragnea. Cei doi ar fi foarte vechi prieteni. Estimăm că poate că între cei doi vor începe conflictele pe controlul banilor de la Dezvoltare. Există un dosar penal in rem pentru abuz în serviciu la CJ Olt.

În acesta, ar putea fi urmărit penal în curând in personam şi Paul Stănescu. Dincolo de faptul că stadiul acestui dosar e mai puţin avansat decât cel al Dosarului Belina, Tudose s-a făcut de râs. A reuşit să înlocuiască un penal cu un alt penal.

Ţeapă. O slugă executantă a fost înlocuită cu un baron local

O slugă a Clanului Mazăre de la Constanţa a fost substituită cu şeful Clanului Stănescu de la Olt. Am căzut din lac în puţ. Senatorul Paul Stănescu spune că va petrece foarte mult timp cu Sevil Shhaideh, cel puţin la început. El a fost întrebat de jurnalişti ce va face dacă vin după el procurorii la trei dimineaţa.

“Dacă mă trezeşte cineva la trei dimineaţa, ies cu toporul, n-am de ce să mă trezească”, a răspuns Stănescu, vesel. “Nu mai bine întrebaţi la DNA care e lista?”, a întrebat presa Dragnea îmediat. Singurul membru CExN care a votat contra lui Paul Stănescu a fost Nicu Bănicioiu.

Ţeapă dublă însă. Sevil Shhaideh rămâne consilier de stat la Guvern. Mihai Tudose spune că “e probabil cel mai bun specialist din ţară”. Depinde şi în ce anume.

Rovana Plumb =>> Marius Nica. Înapoi în viitor. Ţeapă cu repetiţie

Şedinţa CExN de acum a fost formală. Negocierile s-au dus în cursul nopţii. Marius Nica a mai fost ministru al Fondurilor Europene. Este în prezent consilier de stat al premierului Tudose. Nica a mai fost şi consilier de stat pentru fostul premier Sorin Grindeanu.

A ocupat şi funcţia de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta în martie – noiembrie 2015. A absolvit Academia de Informaţii. A lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb. A urmat-o, ca secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii.

Principiul vaselor comunicante

Toată această poveste seamănă cu Cabinetul MRU. Acolo erau câţiva miniştri care în realitate erau delfinii foştilor miniştri din Cabinetul Boc. De exemplu, Alexandru Nazare era delfinul Ancăi Boagiu. Evident, calitatea umană şi profesională nu suportă comparaţie.

Pe principiul vaselor comunicante, Dragnea a explicat că Rovana Plumb, ministrul demisionar al Fondurilor Europene, va primi o funcţie în Camera Deputaţilor. Plumb a fost propusă a fi preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor.

Marius Cuc =>> Felix Stroe. Securitatea comunistă controlează Puşculiţa 2

Felix Stroe este în prezent directorul general RAJA Constanţa. Susţine că nu are nici o legătură cu Clanul Mazăre, cu care ar fi fost în opoziţie. Este actualul lider al PSD Constanţa. Înainte de 1989, a fost ofiţer de Securitate.

Aşa cum se ştie, ofiţerii de serviciu secret nu ies din serviciu decât cu picioarele înainte. În prezent, Felix Stroe este, în mod evident, cu picioarele mult mai jos decât capul. Depinde cine sau ce îi controlează mişcările mânuţelor şi picioruşelor.

Ministerul Transporturilor rămâne o mare catastrofă de management guvernamental. Aşa cum am mai spus, este imposibil să conduci aşa ceva. Poţi să fii guru managerilor din lume. Sunt curios ce se va întâmpla acum cu investiţiile în infrastructură, că bani tot nu sunt.

Paradigma e aceeaşi…

… şi va rămâne aceeaşi cu PSD mult timp de acum încolo. Am afirmat că PSD trebuie să recunoască public că i-a minţit pe români cu un program de guvernare aberant. Acum mai afirm încă ceva: PSD trebuie să le ceară scuze românilor pentru acesta.

Indiferent dacă în locul celor trei demisionari veneau dumnezeii managementului instituţional sau cei ce sunt acum înlocuitorii “foştilor”, problema de fond rămâne criza bugetară. Ea va face cărţile în continuare.

PSD a încercat să machieze şi să rujeze baba, a pus-o-n geam, gătită nevoie-mare, iar acum savurează victoria. Dar în curând bietei femei or să-nceapă să i se scurgă fardul, rimelul, o să-i cadă protezele şi o să i se prelingă de pe cao baticul de caşmir.

Atunci va continua dezagregarea acestui partid populist destructiv. Care a ratat încă o şansă de a se reforma şi a deveni altceva decât o gaşcă de predatori mafioţi de ţară.

Share