home DIVERSE Salvati Copiii. Un milion de euro pentru sectiile de terapie intensiva neonatala si maternitati

Salvati Copiii. Un milion de euro pentru sectiile de terapie intensiva neonatala si maternitati

Share

Salvaţi Copiii Romania anunta inceperea unui amplu proiect de dotare a sectiilor pentru nou-nascuti, cu o investitie totala de aproximativ un milion de euro, in 2020.

Salvaţi Copiii Romania va achizitiona, pe parcursul anului 2020, aparatura medicala de ultima generatie pentru 45 de maternitati si sectii de terapie intensiva neonatala.

In perioada 2012-2019, organizatia a reusit sa doteze 96 de maternitati din toate judetele tarii, cu 630 de echipamente medicale, in valoare totala de cinci milioane de euro.

Sectiile de terapie intensiva neonatala, unde sunt tratati nou-nascutii prematur si cei cu patologii severe sunt subdimensionate: dintre cele 600 de locuri necesare in terapia intensiva neonatala, sunt asigurate doar aproximativ 300 de locuri, ceea ce inseamna ca 50% dintre copiii care au nevoie de asistenta medicala specializata nu au acces la aceasta.

Salvaţi Copiii

Una dintre sursele esentiale de finantare a efortului pentru salvarea vietilor nou-nascutilor prematur este mecanismul de redirectionare a unei cote din impozitul pe venit, bani care, neutilizati in scop social, raman statului.

Astfel, toti cei care vor sa contribuie la construirea unui sistem medical pregatit sa salveze vietile copiilor nascuti inainte de termen pot alege sa redirectioneze 3,5% din impozitul pe venit catre Salvaţi Copiii Romania.

Incepand din acest an, persoanele fizice care aleg sa completeze formularul 230 pot opta pentru redirectionarea pe o perioada de doi ani consecutivi catre programul de dotare a maternitatilor.

Pana pe 25 mai, fiecare contribuabil poate descarca Formularul 230 sau Declaratia Unica, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, de la adresa www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Salvaţi Copiii

Share