home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

MediaSind TVR cere Parlamentului demiterea de urgenţă a groparilor Televiziunii Naţionale!

Share

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a luat act de votul membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune – SRTV din data de 28 ianuarie 2020 privind adoptarea bugetului pentru anul 2020.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Membrii CA apropiați preşedintelui-director general al SRTV, Doina Gradea, au propus şi votat, în total dispreţ faţă de misiunea publică a instituţiei, faţă de angajaţii SRTV şi partenerii sociali, faţă de solicitările şefilor compartimentelor din TVR şi a conducerilor studiourilor teritoriale, un buget care poate provoca blocarea activităţii în cea mai mare instituţie de presă a statului.

Deşi Parlamentul a acordat aproximativ aceleaşi sume ca şi în bugetul anului precedent, banii primiți de SRTV au fost împărţiţi pe capitole de către şefa TVR împreună cu apropiaţii săi în aşa fel încât să crească cu 82% achiziţionarea de servicii și închirieri de echipamente, în detrimentul investiţiilor, cărora li se alocă de cinci ori mai puțini bani mai puţini bani faţă de anul trecut.

Astfel, se creează premisele favorizării clientelei, fiind pusă în pericol funcţionarea efectivă a instituţiei din cauza dotării tehnice şi aşa extrem de precare. În această situaţie, cele mai afectate vor fi studiourile teritoriale, întrucât acestea vor fi nevoite să se descurce în funcţie de propriile venituri, deşi ele nu au personalitate juridică şi depind financiar de deciziile luate la Bucureşti.

O situaţie deosebită este şi la TVR Chişinău, unde au fost reduse fondurile pentru funcţionare la jumătate, iar sumele pentru investiţii au fost total eliminate.

Decizia votată de şefa TVR împreună cu membrii CA controlaţi de către aceasta, inclusiv de unul dintre reprezentanţii salariaţilor în Consiliul de Administraţie angajat al Studioului Teritorial Cluj (!), va periclita funcţionarea SRTV şi va favoriza firmele-căpuşă de pe lângă instituţie.

De altfel, ultimul Raport al Curţii de Conturi (pe care îl vom publica zilele următoare) arată clar jaful făcut în Televiziunea Română în 2018. Pentru a fi continuat şi în anul acesta, era nevoie, se pare, de votarea unui astfel de buget.

Având în vedere aceste fapte deosebit de grave, cu conotaţii penale, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită Parlamentului demiterea în regim de urgenţă a Consiliului de Administraţie al SRTV prin respingerea Raportului de activitate şi aprobarea constituirii unei comisii de anchetă pentru a cerceta faptele de corupţie depistate de inspectorii Curţii de Conturi în Televiziunea Naţională.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR
Bucureşti, 29 ianuarie 2020

Citeşte şi
Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

TVR va obligată să facă publică lista colaboratorilor plătiţi cu peste 3 milioane de euro

Conducerea TVR este obligată de instanță să facă publică lista colaboratorilor pentru care a plătit Read more

Olguţa Vasilescu laudă un atac al lui Ionuţ Cristache (TVR) la Klaus Iohannis

Ionuţ Cristache, realizator al emisiunii România 9, de la postul public de televiziune, a stârnit Read more

MediaSind: Decizia Curții de Conturi confirmă jaful din Televiziunea Națională

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR, solicită Parlamentului României să demită, în Read more

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la TVR şi în Radio România

Şefii TVR şi ai Radioului Public au luat salarii mai mari decât prevede legea iar Read more

Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a Read more

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu Read more

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute Read more

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română Read more

TVR a dat bani grei pe echipamente vechi, care trebuiau să fie noi

Deputatul USR Iulian Bulai, membru in Comisia de Cultura din Camera, dezvaluie noi nereguli gasite Read more

Share