Rusia, înapoi în stalinism. Care sunt metodele abominabile ale lui Putin

Share

Rusia se întoarce înapoi în stalinism. Este un nou mod de a face propagandă şi a de a combina cu metode de terorizare a populaţiei, în condiţii de război.

Kremlinul este ocupat să dezvolte o nouă strategie, pentru a face față valului recent de emigrare fără precedent. Sute de mii de oameni au decis să părăsească Rusia.

În special, Kremlinul a fost înfuriat de declarațiile unor actori și alți artiști ruși celebri care folosesc libertatea exilului pentru a vorbi împotriva războiului, conform Ziare.com.

Problema a ajuns la apogeu la începutul acestei luni, când actorul Artur Smolianinov, zis și Rambo al Rusiei, până recent actorul preferat al lui Vladimir Putin, a condamnat războiul, într-un interviu emoționant, pentru Novaia Gazeta Europe.

Cuvintele sale au provocat o revărsare de furie, din partea patrioților finanțați de Kremlin, care au cerut noi metode de a face față valului de refugiați, legat de război, despre care se crede că numără între 500.000 și 700.000 de ruși.

Măsurile propuse ulterior de parlamentari includ confiscarea tuturor proprietăților din Rusia și anularea pașapoartelor rusești — în mod efectiv, deposedarea de cetățenia rusă, măsură folosită cândva de autoritățile sovietice, împotriva dizidenților și scriitorilor precum Aleksandr Soljenițîn.

Activiștii și liberalii ruși au învățat din experiența amară să urmărească îndeaproape evenimentele din Belarus, un teren de testare dovedit de timp pentru măsuri represive.

Prin urmare, a fost îngrijorător când, pe 5 ianuarie, dictatorul belarus Aleksandru Lukașenko a adăugat un nou instrument la lunga sa listă de puteri represive prin semnarea unei dispoziții prin care statul să-i deposedeze de cetățenie pe belarușii aflați în exil.

Legislația intră în vigoare în iulie.

Share