FBI a găsit noi documente secrete, la casa lui Biden, din Wilmington

Share

Anchetatorii FBI au găsit noi materiale clasificate, la Joe Biden acasă, în Wilmington, Delaware, în timp ce efectuau o percheziție.

Bob Bauer, avocatul personal al președintelui, a declarat că, în timpul percheziției, care a avut loc vineri, pe parcursul a aproape 13 ore, „DOJ a intrat în posesia materialelor pe care le-a considerat în sfera anchetei sale, inclusiv șase articole, constând în documente cu marcaje de clasificare. și materialele din jur, dintre care unele proveneau din serviciul președintelui Senatului Joe Biden și altele din mandatul său ca vicepreședinte.

DOJ a luat de asemenea, pentru o revizuire ulterioară, note scrise de mână personal, din anii de vicepreședinţie.”

Aceste șase articole sunt în plus față de materialele găsite anterior, la reședința lui Biden din Wilmington și în biroul său privat.

Percheziția federală a locuinței lui BIden, deși voluntară, marchează o escaladare a anchetei privind gestionarea de către președinte a documentelor clasificate și va face inevitabil comparații cu predecesorul său, fostul președinte Donald Trump, chiar dacă percheziția FBI, a reședinței lui Trump, a fost efectuată în circumstanțe diferite. .

În urmă cu cinci luni, FBI a obținut un mandat de percheziție, pentru a cerceta reședința lui Trump din Florida, Mar-a-Lago, un pas fără precedent, deoarece anchetatorii federali aveau dovezi care sugerau că Trump nu a predat toate materialele clasificate în posesia sa, după ce a primit o citație pentru a preda documente clasificate către Arhivele Naţionale.

Manipularea de către Trump a materialelor clasificate la Mar-a-Lago este de asemenea subiectul unei investigații speciale, conduse de Jack Smith.

Anchetatorii federali avansează rapid cu ancheta documentelor clasificate găsite în posesia lui Biden.

Aceasta a fost supravegheată de biroul procurorului american numit de Trump, John Lausch, care s-a ocupat de revizuirea inițială a anchetei Departamentului de Justiție.

Lausch nu a solicitat nici o percheziție în proprietățile lui Biden, în timpul examinării sale inițiale, potrivit unei surse familiare cu ancheta.

De asemenea, nu a așteptat ca Echipa Biden să își finalizeze căutările voluntare, înainte de a recomanda un consilier special.

Robert Hur, care a fost numit în urmă cu puțin mai mult de o săptămână în această funcţie, încă face tranziția la rolul său de consilier special.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție a declarat pentru CNN: „Ne așteptăm ca Hur să fie la bord în curând”.

Căutarea FBI a fost făcută cu acordul avocaților președintelui, au spus persoane informate, cu privire la această problemă.

FBI a preluat anterior documente găsite la reședință, pe care Echipa Biden le-a dezvăluit săptămâna trecută.

Share