Escrocheria City Insurance. Falsificare conturi de garanţii

Share

În escrocheria City Insurance, sume mari de bani, bazate pe contracte false, au fost transferate unor persoane fizice.

Pe 1 ianuarie 2023, odată cu plata de către stat a 120 de milioane de euro către asigurații City Insurance, „afacerea City” a devenit, într-o discreție absolută, cel mai mare dezastru din istoria asigurărilor din România, potrivit cifrelor comunicate de autorități, la cererea Libertatea.

Ca să finanțeze falimentul, oamenii și firmele din toată România plătesc deja polițe mai mari de asigurări.

Din primăvara lui 2021, procurorii au fost anunțați cu probe din Elveția, că City a falsificat conturile de garanții, pe care nu le-a avut niciodată.

Dar, după aproape doi ani, dosarul e într-o fază incertă la DIICOT: toți acționarii, managerii City și asociații lor sunt liberi, iar persoanele responsabile din ASF ocupă aceleași funcții sau mai înalte.

Acum câteva luni, un alt raport oficial, de data asta din Anglia, a semnalat din nou că sume mari de bani din polițele românilor au fost transportate în afara țării pînă când compania a intrat în imposibilitate de plată.

Din nou, nimeni nu a făcut nimic.

Șefii români ai companiei City și partenerii lor străini au luat banii plătiți în polițe de oameni și firme, pe care mai departe nu le-au garantat sau reasigurat conform legii.

Ei au falsificat contractele de solvabilitate financiară, precum și conturile de lichidități, și au transferat banii în afara țării, unde și-au însușit sume mari, neplătind, în final, asigurații – asta rezultă din documentul trimis statului român de Financial Conduct Authority din UK.

Share