RTV nu-şi recunoaşte culpa în Cazul Iulia Marin

Share

RTV nu îşi cunoaşte şi nici nu vrea să îşi recunoască vreo culpă, în cazul atacului abject la adresa jurnalistei Iulia Marin, decedată.

RTV persistă cu Iulia Marin

Postul de televiziune România TV a contestat în instanță amenda de 100.000 de lei, aplicată de Consiliul Naţional al Audiovizualului, în cazul emisiunilor în care s-a dezbătut decesul jurnalistei Iulia Marin, conform Ziare.comN.

Contestația se judecă la Curtea de Apel Ploiești, secția Contencios administrativ şi fiscal, dosarul fiind înregistat joi, 18 mai 2023. Nu a primit încă un prim termen.

Contestatorul RTV HD SRL solicită în instanță anularea actului emis de Consiliul Naţional al Audiovizualului: Contestaţie decizie CNA n.284/27.04.2023.

Citeşte şi: Vodafone nu-şi mai face reclamă la România TV

Reamintim că CNA a sancţionat cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea Iuliei Marin, la postul România TV și a anunțat o amendă de 100.000 de lei, adică 20.000 de euro

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat cu amendă de 100.000 de lei postul ROMÂNIA TV, deoarece, edițiile din 19 și 20 aprilie 2023 ale emisiunii ”Punctul culminant”, în care a fost comentat decesul jurnalistei Iulia Marin, au fost difuzate cu încălcarea obligației legale de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, prin lezarea demnității persoanelor cu afecțiuni medicale de natură psihică, la adresa cărora au fost făcute comentarii de natură discriminatorie.

Citeşte şi: România TV a fost eliminată din grila de programe MoldTelecom

Potrivit prevederilor legale prin difuzarea serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea şi educarea, inclusiv sub aspect ştiinţific, şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului, fiind interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unei persoane pe baza apartenenţei acesteia la un grup/o comunitate definit(ă) de gen, vârstă, rasă, 14 etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice”, potrivit deciziei.

Share