home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA Romania libera crede ca azi e “Ziua Naţionlă”

Romania libera crede ca azi e “Ziua Naţionlă”

Share

UPDATE: Pe vremuri, cand lucram la un anumit cotidian, acesta avea obiceiul sa titreze mare: “Evenimentul zilei a avut din nou dreptate!”. Nu sunt atat de paranoic, incat sa imi imaginez ca staff-ul de la “Romania libera” a citit infrigurat dimineata aceasta postare si a dat pe repede-nainte sa repare greseala. Probabil ca un responsabil a vazut, si-a pus mainile-n cap si a corectat.

===

Ioana, Ioana, si doar i-am atras atentia acum cateva zile unui coleg de-al tau, Ionel Dancu, de la Adevarul, sa verifice responsabilii de pagina, ca uneori acestia, din preaplinul gandirii lor plenare, complexe, filosofale, acoperind toate laturile gandirii umane, pun virgula-ntre subiect si predicat.

click on photo to enlarge

Ori poate ca mananca o litera, intr-un cuvant foarte important. Pofta buna, Romania libera. Rezultatul poate fi spectaculos. Ia sa vedem. Ce fac eu astazi? Pai, este Ziua Naţionlă, si, ca de obicei de Ziua Naţionlă, ma duc sa ma uit la unii cum mananca sarmale si carnati.

Sa luam deci acum un text oarecare din articolul Ioanei Mares, despre cum procedeaza romanii de Ziua Naţionlă si sa vedem ce se intampla cu el daca il vaduvim de unele litere, in unele cuvinte:

Trei culoi puteai vede pe străile din oraşu Unirii- Alb Iulia: albstru, galbe şi rou. Steagul României era prent peste ot, iar omeni obişnuiţ îl aşezu cu mândri la feretrele lor.

O mulime de oameni aştepta cu nerăbdare începerea fesivităţilor şi între timp agita neîncetat drapelul naţional. De undeva, de departe imnul României se auzea parcă venind dintr-o alt vreme. Poii patriotie, muică populară, bou la proţap , istorie şi ferire, aşa îmi aduc eu minte un 1 decembrie de dult.

Asta asa, ca sa nu mai spunem ca asa nu este corect:

O mulţime de oameni aşteptau cu nerăbdare începerea festivităţilor şi între timp agitau neîncetat drapelul naţional.

, iar asa este corect:

O mulţime de oameni aştepta cu nerăbdare începerea festivităţilor şi între timp agita neîncetat drapelul naţional.

Mama ei de nemernicie romaneasca…

Share