home ECONOMIE Dinamica datoriei statelor din UE (Money.ro)

Dinamica datoriei statelor din UE (Money.ro)

Share

Criza financiară declanşată în 2007 a adus o creştere importantă a datoriei guvernamentale a ţărilor Uniunii Europene.

Politicile de stimulare a economiei, naţionalizarea parţială sau totală a unor bănci sau companii, precum şi cheltuielile sociale ori salariale nesustenabile au făcut ca ţările europene să se îndatoreze din ce în ce mai mult… citeste tot aici

Dupa cum se observa din cele doua simulari, Romania sta mult mai bine decat induc in opinia publica romaneasca cele doua posturi de televiziune teroriste si partidele politice din Opozitie. Da, situatia este grava in Romania, dar este cu mult mai grava in alte tari europene, in multe alte tari europene.

Ca portughezii, irlandezii, spaniolii sau italienii, in vremuri de criza, traiesc in continuare in pierdere avand un nivel de trai mult peste al nostru, face parte din alt spectru de problematici.

Oricum, este interesant ca, din mediul politic, aceasta critica o au exact cei care au fost forta motrice a curentului reactionar si antireforma in toti acesti 20 de ani: PSD, adica exact aceia care au provocat, prin actiunea lor destructiva neintrerupta, exact actuala situatie economica.

Share