Revista presei. USL nu vrea procurori europeni în România

Share

EvZ: Zgonea şi Fenechiu nu vor procurori europeni în România “Camera Deputaţilor se opune înfiinţării unui Parchet European care să ancheteze fraudele cu fonduri UE comise pe teritoriul României. Este prima oară când Parlamentul se opune unei iniţative a Comisiei Europene

Curierul naţional: Chiţoiu spune că PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat “PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor, vicepremÎntrebat de presă dacă PNL va mai rămâne la guvernare dacă anul viitor, din orice motiv, va fi majorată cota unică, Chiţoiu a răspuns scurt : «Nu»”

România liberă: Taxa pe benzină vine în echipă. Ce ne mai pregăteşte Guvernul în 2014 “Propunerea de a suplimenta acciza la combustibili pentru a susţine construcţia de autostrăzi nu e singura măsură de echilibrare a veniturilor bugetare. Ministrul Finanţelor a pomenit miercuri de «eliminarea excepţiilor de taxare» ceea ce lasă loc CAS-uri lormărite la drepturile de autor, PFA, noi aşezări la microîntreprinderi”

Cronica română: Diaconescu critică dur prestaţia Opoziţiei parlamentare “Opoziţia «nu are nevoie de actori preţioşi, care îşi zbiară virtuţile de pe cele mai înalte crăci ale copacului, pentru a primi confirmarea publicului» şi nici nu este «job pentru leneşi, amatori», spune consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu”

Adevărul:  “Noii tâlhari nu mai intră cu pistoalele în bănci pentru a pleca cu sacii plini de bani. Acum intră cu chei potrivite şi pleacă cu banii, iar angajaţii băncilor le zâmbesc politicos”

Curentul: Comisarul Berbeceanu a explicat judecătorilor că infractorii protejați de el îi ofereau informații în anchete “Eu le înregistram cu reportofonul. (…) M-am întâlnit cu ei pentru a obține informații. Ei mă căutau, ei veneau la mine. M-am întâlnit cu informatorii caracterizați și nominalizați de unitatea de poliție din care făceam parte, cât și cu alte surse informative care nu erau nominalizate în scriptele Poliției”

Puterea: Pascariu ţine cu dinţii să doboare TAROM “Conflictul din interiorul conducerii TAROM este departe de a se fi încheiat. Mandatul lui Christian Heinzmann ca director general al companiei de stat nu a fost prelungit în şedinţa CA de marţi seara, iar Dan Pascariu nu se dă dus din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie”

Bursa: Cai verzi pe pereţii Oltchim “Autorităţile noastre par că aleargă după cai verzi pe pereţi, străduindu-se să găsească un investitor strategic din industria petrolieră, care să preia combinatul Oltchim, la pachet cu platforma petrochimică din Piteşti şi cu rafinăria Arpechim”

ZF: „Lipscaniul va arăta în 2-3 ani ca o arteră de shopping. Peste 70% din spaţii vor fi ocupate de magazine“. Barurile şi restaurantele vor pierde masiv teren “Strada Lipscani din centrul Bucureştiului, o veche arteră comercială a oraşului care încearcă să-şi regăsească identitatea, va redeveni în următorii 2-3 ani o destinaţie importantă de cumpărături, un pas important în această direcţie urmând să fie realizat săptămâna viitoare, când suedezii de la H&M vor deschide aici un magazin de 1.800 mp”

NaţionalLovitură grea pentru Dumitru Dragomir în vederea licitaţiei pentru drepturile tv: Digi şi Dolce nu vor da mai mult de 50 de milioane de euro! “Suta de milioane de euro pe care o promite Dumitru Dragomir va fi imposibil de obţinut de pe piaţa media internă. Asta fiindcă giganţii RCS&RDS şi Romtelecom-Dolce plănuiesc să-l lase cu ochii-n soare pe şeful LPF

GândulScandalul NSA continuă. Serviciile americane interceptează datele utilizatorilor de Yahoo şi Google 20 de ţări europene au colaborat cu Agenţia “Presa internaţională, de la Washington Post până la El Mundo sau Il Messaggero, a relatat miercuri că Agenţia Naţională de Securitate din SUA a interceptat datele utilizatorilor de Yahoo şi Google, că l-a ascultat pe însuşi Papa Francisc şi că colaborează cu 20 de ţări europene”

(postare în curs de actualizare)

Share