Revista presei. USL nu mai poate revizui Constituția

Share

USL merge din eşec în eşec. Ultimele două evoluţii negative, după marele succes electoral de pe 9 decembrie, sunt strângerea cercului în jurul grupului infracţional din proximitatea lui Radu Stroe şi aproape-eşecul revizuirii Constituţiei.

România liberă: Amânare. Mai durează cel puţin trei săptămâni până aflăm cu ce prag poate fi validat un referendum. CCR forţează USL să renunţe la revizuirea Constituţiei “În lipsa a trei judecători consideraţi oamenii preşedintelui, Curtea Constituţională nu a putut analiza ieri sesizarea prezidenţială la modificările aduse Legii referendumului, inclusiv la scăderea pragului de validare la 30%. Amânarea discuţiei pentru data de 14 noiembrie reduce aproape de zero, practic, şansele de a fi revizuită Constituţia anul viitor”

Naţional: 13 noiembrie, ziua neagra a lui Radu Stroe! “«Chestorii lu’ peste» au primit o noua lovitura, prin retinerea de catre procurorii DIICOT a comisarului sef Traian Berbeceanu. Este vorba despre nimeni altul decat comandantul BCCO Alba si unul dintre oamenii de incredere, dupa cum sustin sursele noastre, a tandemului de nemuritori de la conducerea crimei organizate, Florentin Robescu si Jean Claudiu Cucu

EvZ: Consilierul ministrului Energiei a intermediat o şpagă de 1,4 milioane de euro de la noii băieţi deştepţi din energie “Premieră. Procurorii DNA au reuşit să stopeze trucarea unei licitaţii pentru vânzarea unei cantităţi uriaşe de energie care ar fi creat serioase prejudicii Hidroelectrica SA

Puterea: Unde şi cum au fost racolaţi parlamentarii PP-DD de către USL “Unde și cum au fost racolaţi parlamentarii PP-DD de către USL. Senator PP-DD: Există impresari, samsari de parlamentari. Au negociat și în aeroport, și la hotel. Lui Tudor Barbu i s-au promis funcții în trustul Intact”

Cronica română: Pedeliştii din Moldova votează sâmbătă pentru prezidenţiabilul PDL “Peste 30.000 de membri ai PDL din judeţele regiunii de nord-est sunt aşteptaţi, sâmbătă, să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României, iar miercuri, joi şi vineri, cei trei candidaţi înscrişi în cursă prezintă în faţa organizaţiilor proiectul pe care îl propun”

Gândul: TVA şi cotă unică de 22 la sută. “Ideea deşteaptă” care i-a venit lui Ponta ca să astupe găurile din buget “Creşterea cotei unice la 22% şi scăderea TVA cu două procente, aceasta a fost varianta propusă de premierul Victor Ponta în ultima şedinţă a USL pentru a aduce bani la buget anul viitor. Şeful guvernului le-a transmis liberalilor, la întâlnirea de vineri, că încasările la buget nu sunt cele prognozate şi le-a propus unificarea cotei unice şi a TVA la 22%, măsura urmând a fi aplicată începând din 2014”

Bursa: Dan Voiculescu – reloaded la Oltchim “Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator (PC), este un nume vehiculat din nou în legătură cu Oltchim, într-un moment în care autorităţile se pregătesc de o nouă privatizare, de data aceasta prin procesul de insolvenţă”

Curentul: Un scenariu marca Elwis Săftoiu, susținut de USL: Se mărește taxa TV “Avortat cândva din fruntea SIE, recuperat ceva mai târziu de liberali, care l-au cocoțat în funcția de președinte-director general al SRTv, penibilul Claudiu Elwis Săftoiu, acest agent 007 ratat, a început să se creadă acum și scenarist”

Curierul naţional: UE atacă spălarea de bani şi crima organizată “Pentru prima oară, la actuala sesiune a PE de la Strasbourg a fost recunoscut faptul că spălarea banilor, crima organizată şi corupţia s-au constituit «într-un fenomen european generalizat». Acesta a căpătat o amploare şi mai mare odată cu extinderea Uniunii şi cu instituirea liberei circulaţii în acest spaţiu. Un set amplu de măsuri vizând lupta împotriva crimei organizate, corupţiei şi spălării de bani este inclus într-un Plan de acţiune al UE, elaborat de o comisie specială a PE”

Adevărul:  “Dimitris Salpingidis a explicat de ce s-au bucurat grecii după tragerea la sorţi, cum vede barajul cu tricolorii şi ce ştie despre naţionala lui Piţurcă.”

Share