home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Romania, remanierea si revolutia

Revista presei. Romania, remanierea si revolutia

Share

Adevarul: Boc schimbă miniştrii. PDL a decis remanierea. Colegiul Director, joi la ora 16.00. “După întâlnirea parlamentarilor PDL de miercuri seară, cu premierul şi miniştrii, a fost anunţată decizia remanierii Guvernului, iar discuţiile vor fi reluate în şedinţa Colegiului Director de azi, la ora 16.00. Democrat liberalii au ales remanierea în majoritate, fiind înregistrate doar 12 abţineri.”

Romania libera: Dilemă. Şi stabilitatea Guvernului Boc, şi victoria opoziţiei depind de 21 de parlamentari indecişi. Care sunt cele două feţe ale viitorului guvern. “PSD şi PNL au hotărât să susţină un guvern de criză cu misiunea de a declanşa alegeri anticipate. În cazul unei moţiuni de cenzură câştigătoare în octombrie, remanierea Cabinetului Boc rămâne fără efect.”

Evenimentul zilei: “Revoluţia” din PDL se amână. Boc, lăsat să remanieze ce vrea. “După ce parlamentarii i-au dat un vot de încredere, premierul este aşteptat să vină astăzi cu lista remaniabililor în plic. Emil Boc a vrut să joace tare, dar n-a avut cu cine.”

Gandul: Elena Udrea a votat pentru plecarea lui Boc de la Guvern, împreună cu tot Cabinetul. Cum a reuşit premierul să stingă revoluţia şi să impună remanierea mică. “Două opţiuni au stat în faţa conducerii PDL şi a parlamentarilor partidului, reuniunea de marţi seara, de la Palatul Parlamentului: demisia întregului Cabinet şi formarea unuia nou sau remanierea Executivului.”

Curentul: PSD, PNL şi PC visează deja la formarea unui Guvern de criză. “Reprezentanţii PSD, ai PNL şi cei ai PC s-au întâlnit, ieri, pentru discuţii privind depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Cabinetului Boc. Cele trei partide au decis să colabozere la elaborarea şi depunerea moţiunii de cenzură, dar şi la formarea unui „Guvern de criză“, în cazul în care documentul va fi votat de Parlament.”

Puterea: Băsescu va fi suspendat dacă refuză premierul Opoziţiei. “Liderii Opoziţiei au decis ieri, într-o întâlnire avută la Parlament, să-l suspende pe preşedintele Traian Băsescu, dacă acesta nu va accepta să nominalizeze în fruntea Guvernului premierul agreat de noua majoritate care se va forma după debarcarea Cabinetului Boc.”

Capital: Mii de clienţi nemulţumiţi ameninţă băncile cu procese colective. “Clienţii nemulţumiţi ai băncilor din România au format mai multe grupuri pe internet, în cadrul cărora discută despre problemele pe care le întâmpină în relaţia cu băncile şi pun la cale strategii pentru declanşarea unor procese colective naţionale, în care ar putea fi implicate mii de persoane.”

Curierul national: Băncile se apropie cu paşi mari de megaprocese. “Printre instituţiile care vor fi date în judecată se numără Volksbank, BCR, Bancpost şi Raiffeisen Bank. Avocaţii lor spun că sunt 50% şanse de câştig. Mii de clienţi nemulţumiţi s-au constituit în grupuri pe Internet”

Bursa: Piata de gasca. “Şase case de brokeraj intenţionează să ceară aplicarea votului cumulativ la Adunarea Generală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) convocată pentru 10/11 septembrie, când va fi stabilită lista preferaţilor Bursei la conducerea Depozitarului Central.”

Financiarul: Grupul Burger King este scos la vanzare pe fondul scaderii veniturilor in ultimul an fiscal. “Al doilea mare lant de tip fast food din SUA, Burger King, este de vanzare, compania fiind in negocieri cu potentiali cumparatori, potrivit declaratiilor unor surse apropiate situatiei.”

Ziarul financiar: Românii vor tăia cheltuielile cu locuinţa, hainele şi mobilul. “Statul scoate un miliard de euro din consum prin tăierea salariilor bugetarilor. Ziarul Financiar a realizat piramida pieţelor cele mai afectate de scăderea puterii de cumpărare în viziunea companiilor de cercetări de piaţă.”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share